Хайнекен най-накрая продаде бизнеса си в Русия на загуба от

...
Хайнекен най-накрая продаде бизнеса си в Русия на загуба от
Коментари Харесай

Хайнекен се оттегля от Русия със загуба от над половин милиард евро

Хайнекен най-сетне продаде бизнеса си в Русия на загуба от 300 млн. евро след рецензиите за това какъв брой време е лишило на холандската пивоварна група да напусне страната след пълномащабното навлизане в Украйна.Хайнекен ще продаде бизнеса, който има седем пивоварни и 1800 чиновници, на съветския производител Arnest Group за 1 евро. договорката ще докара до предстояща загуба от 300 млн. евро, заяви компанията, представена от " Файненшъл Таймс ".Въпреки че доста европейски компании оповестиха проекти за продажба или закриване на активността си в Русия след нашествието, някои от тях не бързат да се откажат, като се базират на мащаба на активността или на нуждата да защитят личния състав, който към момента се намира в страната.Пивоварната компания към този момент изтегли марки като Heineken, Miller и Guinness от съветските лавици, макар че Amstel остана в продажба, частично с цел да поддържа локалния бизнес, а локалното управление пусна нови артикули.

" Без Amstel бизнесът евентуално щеше да банкрутира и съществуваше действителен риск да бъде национализиран ", е казвал той в предишното.Главният изпълнителен шеф Долф ван ден Бринк съобщи: " Последните събития демонстрират забележителните провокации, пред които са изправени огромните индустриални компании при излизането им от Русия. Въпреки че това лиши доста повече време, в сравнение с се надявахме, тази договорка обезпечава прехранване на нашите чиновници и ни разрешава да напуснем страната по виновен метод. "

Професор Джеф Зоненфелд, който сътвори световен лист на задграничните компании, търгуващи в Русия, упрекна някои западни групи, които не са напуснали страната, че са нарушили обещанията си.В отговор на рецензиите му тази година Хайнекен съобщи, че работи интензивно, с цел да трансферира бизнеса си на покупател при сложни условия.Компанията добави, че съветският бизнес е обособен и се финансира независимо, като няма продан на средства сред Хайнекен и локалната активност. Сделката е лишила месеци, с цел да получи утвърждение от регулаторните органи.Като част от договорката Хайнекен съобщи, че ще има тригодишен лиценз за " някои по-малки районни марки, които са нужни за обезпечаване на непрекъснатост на бизнеса и гарантиране на утвърждението на договорката ".Производителят на бира уточни, че няма да обезпечава поддръжка на марките и няма да получава никакви доходи, авторски и лицензионни хонорари или такси от Русия. Споразумението не планува назад изкупуване или друго възвръщане на средства към Москва.Arnest Group се съгласи да изплати на вноски историческия междуфирмен дълг на съветския бизнес в размер на 100 млн. евро, изискуем на Хайнекен. Служители оповестиха, че продажбата няма да се отрази на финансовата прогноза за цялата 2023 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР