Хавиер Милей, заяви, че днес започва краят на упадъка и

...
Хавиер Милей, заяви, че днес започва краят на упадъка и
Коментари Харесай

Ултралибералният Хавиер Милей спечели изборите и обеща край на упадъка в Аржентина

Хавиер Милей, съобщи, че " през днешния ден стартира краят на упадъка " и началото на " възобновяване на Аржентина ", съобщи Франс прес.

" Това е историческа нощ за Аржентина ", сподели той в победната си тирада пред няколко хиляди свои последователи, събрали се до предизборния му щаб. 

Поддръжници на Хавиер Милей са се събрали пред предизборния му щаб
Снимка: AP/БТА

" Изправени сме пред колосални проблеми: инфлация, застоялост, липса на същински работни места, неустановеност, беднотия и мизерия ", изброи той. " Проблеми, който могат да бъдат решени единствено в случай че възприемем още веднъж концепциите на свободата. "

" Няма място за последователност, няма място за половинчати ограничения ", предизвести индивидът, който от две години се застъпва за шокова терапия за стопанската система, изтощена от хронична инфлация, достигаща 143 % на годишна база.

Американски реакции след избора на Милей

Съединените щати " поздравяват новоизбрания президент на Аржентина Хавиер Милей за изборната му победа ", съобщи държавният секретар Антъни Блинкън, представен от Франс прес.

Той приветства " високата изборна интензивност и мирното протичане на вота ". По думите му тези избори са удостоверение за силата на " аржентинските изборни и демократични институции ".

В официалното съобщение на Блинкън се споделя още, че Съединените щати " чакат с неспокойствие да работят с новоизбрания президент Милей и неговото държавно управление по общите цели ".

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп поздрави Хавиер Милей за избирането му за президент на Аржентина, съобщи Франс прес.

" Много се гордея с теб. Ти ще преобразиш страната си и ще направиш Аржентина още веднъж велика ", написа Тръмп в своята обществена мрежа " Трут Соушъл ", преди да бъдат оповестени формалните резултати.

" Поздравявам аржентинския народ за успеха на Хавиер Милей. Надеждата още веднъж изгрява в Южна Америка ", написа някогашният бразилски президент от крайната десница Жаир Болсонаро в обществената мрежа " Екс ". Той добави, че се надява " положителните ветрове да доближат до Съединените щати и Бразилия ", с цел да се върнат " честността, напредъкът и свободата ".

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва насочи най-хубави пожелания към новоизбраното държавно управление в Аржентина, без да загатва директно новоизбрания президент Хавиер Милей, който преди време разкритикува Лула и го назова " ядосан болшевик ", съобщи Ройтерс. " Пожелавам шанс и триумф на новото държавно управление. Аржентина е велика страна и заслужава цялото ни почитание. Бразилия постоянно ще бъде разполагаем за взаимна работа с нашите аржентински братя ", написа той в " Екс ".

" Поздравявам Хавиер Милей за успеха му и Серхио Маса за за достойното самопризнание на провалянето. Пожелавам на аржентинския народ всичко най-хубаво и знам, че те постоянно ще имат нашето почитание и поддръжка ", съобщи чилийският президент от левицата Габриел Борич.

" Крайната десница завоюва в Аржентина. Това е решението на нейното общество. Тъжно за Латинска Америка и ще забележим... Неолиберализмът към този момент няма какво да предложи на обществото. Той не може да отговори на актуалните проблеми на човечеството ", сподели на собствен ред колумбийският президент Густаво Петро.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР