Хасковският окръжен съд потвърди определението на районните магистрати, с което

...
Хасковският окръжен съд потвърди определението на районните магистрати, с което
Коментари Харесай

И ХОС остави изнасилвач в ареста 

Хасковският областен съд удостовери определението на районните магистрати, с което преди дни бе оставена без почитание молбата на О. Х., упрекнат в обезчестяване, за по- лека мярка.

Мъжът бе арестуван в ареста по обвиняване, за съвкупление с лице от женски пол лице на 18 година, като я е принудил за това със мощ и заплашване, както и че е направил дейности за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание без съвкупление по отношение на същото лице, като използвал за това мощ и заплашване. Съдът одобри, че и двете закононарушения са „ тежки “ по смисъла на Наказателен кодекс, защото са планувани санкции „ отнемане от независимост “ за период от две до осем години. От друга страна, събраните по делото доказателства сочат и на извода за съществуване на обосновано съмнение, че жалбоподателят е направил закононарушенията, за които е притеглен в качеството на обвинен. В тази тенденция се взеха поради показанията на разпитаните очевидци и назначената съдебно-медицинска експертиза, от която се открива физическото положение на потърпевшата. Съдът намира, че е налице и действителна заплаха обвиненият да се укрие или извърши закононарушение.

Случаят е от декември в хасковското с. Войводово. Днешното определение на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг, оповестиха от правосъдната палата.

Свързани вести Искат арест за изнасилвач на 18- годишно момиче
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР