Хасково. Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в тържественият

...
Хасково. Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в тържественият
Коментари Харесай

Хасково: Областният управител Станислав Дечев участва в тържественият ритуал по повод Деня на Съединението

Хасково. Областният шеф на Хасково Станислав Дечев взе участие в тържественият обред във връзка Деня на Съединението - 6 септември. Той поздрави стотиците жители, посетители и публични лица, пристигнали на централния площад в Хасково, с цел да честват дружно един от най-величавите дни от историята на Родината. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация Хасково .
„ Съединението на Княжество България и Източна Румелия е историческото събитие, което предопределя ориста на свободна България. Това е денят, когато всички политически партии, етноси, обществени и религиозни общности се сплотяват от общата фантазия за единство и независимост! В трескавите дни на септември 1885 година няма българин, който да не е съпричастен със Съединението ”, сподели в словото си Станислав Дечев. Той акцентира, че единствено един факт от бурните часове на 6 септември е задоволителен, с цел да разберем пред какъв съдбоносен избор са били сложени нашите прародители. „ На 6 септември Председателят на Народното събрание Стефан Стамболов и княз Александър Първи Батенберг се намират във Варна. Когато новината за Съединението стига до Варна, Стефан Стамболов се обръща към Александър І и му споделя: „ Сега имате две възможности-да поемете пътя към Пловдив или този към Дармщат... ”- напомни губернаторът и акцентира: ” В историята няма ход назад…Два дни по-късно Князът влиза в Пловдив и е посрещнат възторжено от духовенството и от народа. Защото Князът направи своя умен държавнически избор- и този избор е обединена България! Моят избор също е обединена и мощна България! Защото имам вяра, че Съединението прави силата. Вярвам във всеки от Вас и в общите ни благоприятни условия да вървим дружно напред, да градим, да избираме и да живеем щастливо! Честит празник, скъпи съграждани! Да живее България! ”
В тържествения обред участваха депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, от Българска социалистическа партия - Никола Динков, кметът на Хасково, ръководителят на Общински съвет-Хасково Таня Захариева, заместител регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова, представители на политически партии и патриотични организации, посетители на града и доста жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР