Хасковлийките Габриела Стоева и Стефани Стоева са поставени под номер

...
Хасковлийките Габриела Стоева и Стефани Стоева са поставени под номер
Коментари Харесай

Сестрите под номер 1 на Супер 100 в Саарбрюкен

Хасковлийките Габриела Стоева и Стефани Стоева са сложени под номер 1 в схемата на двойки дами на интернационалния шампионат по бадминтон от сериите Супер 100 в немския град Саарбрюкен с награден фонд 75 хиляди $. Надпреварата стартира през днешния ден и ще продължи до неделя.

Само преди два дни, европейските шампионки изгубиха на финала на мощния шампионат по бадминтон от Световните Суперсерии 750 във френската столица Париж с награден фонд 750 хиляди $. Сестрите отстъпиха пред международните шампионки и пети сложени Маю Мацумото и Вакана Нагахара от Япония с 14:21, 19:21 за 44 минути.

Българките, които са 11-и в международната класация, записаха най-силното си достижение в кариерата, откакто доближиха до финала на шампионат от подобен висок сан. На шампионата в Германия ще играе и Линда Зечири. Тя е осма сложена в схемата на сингъл дами и в първия си мач излиза против Анура Прабхудесай от Индия.

Междувременно на 25-хилядник в унгарския град Будайорс ще вземе присъединяване и още един играч израстнал в Хасково. Това е Даниел Николов, който ще играе против квалификант на старта на сингъл. Компания на хасковската звезда ще прови и майката на бадминтониста Даниела. Още четирима български състезатели ще вземат участие на интернационалния шампионат по бадминтон в Унгария, който ще се организира от 1 до 4 ноември. Това са Мария Мицова, Димитър Янакиев, Алекс Влаар и Иван Русев, който е сътрудник на Дани на двойки. Янакиев е подложен под номер 4 в схемата на квалификациите при мъжете, а Мицова и Влаар също ще стартират от пресявките на смесени двойки. В главната скица на сингъл дами Мария Мицова излиза в първия кръг против квалификантка, а Иван Русев започва против лидера в схемата Виктор Свендсен от Дания. Янакиев/Влаар ще е другата ни двойки при мъжете./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР