#Хаштаговете са важна функция на микроблогинг платформата Twitter - те

...
#Хаштаговете са важна функция на микроблогинг платформата Twitter - те
Коментари Харесай

Twitter експериментира с хаштагове, върху които не можеш да кликаш

#Хаштаговете са значима функционалност на микроблогинг платформата Twitter - те разрешават на хората бързо и елементарно да намерят повече туитове върху съответна тематика, която ги интересува.

В момента хаштаговете в Twitter работят като линкове - сега, в който поставиш # пред която и да е дума в туит, тя се трансформира във връзка към всички други туитове със същия хаштаг.

Twitter обаче опитва с унищожаване на хаштаговете като дейни линкове, в случай че те не са брандирана, т.е. платена фраза - името на компания или акция, заяви Digital Trends.

За момента това е вътрешен тест, осведоми софтуерното издание, и е доста допустимо в никакъв случай да не види бял свят. Тази функционалност по всяка възможност е за по-добро монетизиране на хаштаговете - по този начин фирмите ще са принудени да платят за брандиране на имената им в обществената платформа.

Но тя ще понижи и функционалността на Twitter като цяло за всеобщия консуматор - хаштаговете спомагат за свързване на потребителите, за основаване на общественост и дълготрайни полемики и разисквания в другояче безредната платформа, която няма групи или дискусионни конгреси. Създателят на хаштага - Крис Месина - към този момент изрази сериозна позиция с малко клипче, в което размахва пръст на концепцията.

Напълно е допустимо тази функционалност обаче да се трансформира в част от Twitter, като една от концепциите за повече доходи от платформата на бъдещия покупател - Илон Мъск.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР