Хасан Рохани Иранският президент Хасан Рохани е наредил да бъдат

...
Хасан Рохани Иранският президент Хасан Рохани е наредил да бъдат
Коментари Харесай

Президентът на Иран нареди освобождаване на всички задържани при протестите студенти


Хасан Рохани

Иранският президент Хасан Рохани е наредил да бъдат освободени всички студенти, арестувани предходната седмица при вълната от митинги против ръководещата върхушка в страната, заяви министърът на науката Мансур Голами, представен от ДПА.

" След съвещания с вътрешния министър и с шефа на тайните служби, президентът подреди да бъдат освободени всички студенти в границите на 24 до 48 часа ", уточни той след съвещание на държавното управление.

До 3700 стачкуващи евентуално са били задържани след митингите в редица градове в Иран. Не е ясно какъв брой от тях са студенти, само че съгласно непотвърдени известия са над 100.

Същевременно кметството на Техеран утвърди концепцията за основаване на специфичен парк за митинги, заяви организация Мехр. Това е станало на съвещание, отдадено на неотдавнашните огромни протестни акции в Иран.

Новият парк ще бъде открит скоро в един от регионите на столицата и там всички искащи ще могат да се изричат пред аудитория по всяка вълнуваща ги тематика. Очаква се новият техерански парк да бъде нещо като фамозния Хайд парк в Лондон с ъгъла на ораторите.

Протестните акции против повишението на цените започнаха в Иран на 28 декември и обгърнаха редица градове. При конфликтите със силите на реда починаха 20 души, в това число и служители на реда.

На 3 януари командващият на авторитетния Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война Мохамад Али Джафари разгласи, че митингите са завършили с " проваляне на метежниците ". Според него в тях са взели участие не повече от 15 хиляди души в цялата страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР