Хърватският шампион Динамо Загреб сътвори изненада на старта на груповата

...
Хърватският шампион Динамо Загреб сътвори изненада на старта на груповата
Коментари Харесай

Динамо Загреб шокира Челси на старта на Шампионската лига

Хърватският първенец Динамо Загреб сътвори изненада на старта на груповата фаза на Шампионската лига, откакто надигра като хазаин двукратния притежател на трофея в конкуренцията Челси в среща от Е.

На стадион " Максимир " в хърватската столица домакините се постановиха с минималното 1:0 след гол на Мислав Оршич. Силно изритана топка от защита на Динамо стигна до Бруно Петкович, който с глава отклони към Оршич, който надбяга защитата на лондончани и пусна кълбото около Кепа Арисабалага за единственото попадение в мача.

Играчите на Томас Тухел бяха доста близо до изравнителния гол в 50-та минута, когато новото попълнение в отбора Пиер Емерик Обамеянг прати топката във вратата на домакините, само че голът не бе зачетен поради засада на Бен Чилуел по-рано във входа на офанзивата.

В края и стража на Динамо Доминик Ливакович блесна с чудесна интервенция след изстрел на Жоржиньо, с цел да резервира трите точки за своя отбор и да донесе първи триумф на хърватския отбор в груповата фаза на Шампионската лига от сезон 2019/20 насам.

В другия ранен дуел от днешната вечер отборът на Борусия Дормунд се наложи с класическото 3:0 вкъщи против Копенхаген. Марко Ройс и Рафа Герейро осигуриха удобен задатък на " жълто-черните " до почивката, а Джуд Белингам оформи крайния резултат в 83-та минута.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР