Хърватските медии потърсиха защитника на Локомотив (Пловдив) Йосип Томашевич за

...
Хърватските медии потърсиха защитника на Локомотив (Пловдив) Йосип Томашевич за
Коментари Харесай

Защитник на Локо хвали Кристиан Димитров в Хърватия

Хърватските медии потърсиха бранителя на Локомотив (Пловдив) Йосип Томашевич за коментар на качествата на новото попълнение на Хайдук (Сплит) Кристиан Димитров. Левият бек на " черно-белите ", който пристигна на " Лаута " през лятото на 2018 година, е младеж на Хайдук.

" Гледах Ботев много пъти. Димитров е висок, добър в играта с глава, физически мощен. Той може да играе на високо равнище, има добра дълга топка и към този момент записа участия за националния тим. Мисля, че може да помогне доста на Хайдук. Говореше се и преди, и в този момент, че той може да премине в ЦСКА или Левски. Той даже беше покрай Левски, само че в последна сметка не съумяха да се е спогодят ", разяснява Йосип пред електронно издание в родината си.

" Нормално е той да е малко по-бавен. Това се прикриваше добре в Ботев при скица 4-4-2. Не знам дали играта с трима в последния ред ще му подхожда и къде го вижда Игор Тудор, само че мога да кажа, че той беше страховит в Ботев. Отборът му се показва малко по-зле този сезон и имаха проблем с вкарването на голове, само че се държат добре в отбрана. Той беше техният дирек на защитата, началникът. В България играем доста мачове, физически лигата е взискателна - дуели, дуели... Технически тя не е изискана, само че по качество е близка до хърватския шампионат. Има доста положителни тимове: Лудогорец, ЦСКА, Левски, Ботев, Берое, там е и моят Локомотив ", съобщи още Томашевич, който бе запитан и за финала за Купата на България.

" Това беше мач, който ще остане вечно в историята на Пловдив. Това в никакъв случай може да не се повтори и празнувахме с гол 20 минути преди края ".

Йосип разяснява и думите на своя треньор Бруно Акрапович пред " Слободна Далмация ", че Хайдук е трябвало да вземе него вместо Димитров, в случай че желае да го употребява отляво на отбраната.

" Един другар ми изпрати думите му. Радвам се, че треньорът разпознава качествата ми. Не единствено аз, само че целият тим играе ужасно. Надявам се, че това, което той сподели, ще се сбъдне един ден. Бях в Хайдук от 11 до 18 години ".

" Меридиан Мач "
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР