Хърватката Петра Мартич изхвърли поставената под №2 чехкиня Каролина Плишкова

...
Хърватката Петра Мартич изхвърли поставената под №2 чехкиня Каролина Плишкова
Коментари Харесай

Петра Мартич изхвърли №2 Каролина Плишкова от Ролан Гарос 2019

Хърватката Петра Мартич изхвърли поставената под №2 чехкиня Каролина Плишкова от " Ролан Гарос " 2019 след победа с 6-3, 6-3 за 1 час и 27 минути.

В първия мач на централния корт " Филип Шатрие " преобладаваха грешките. След разменени на сервис геймове Мартич проби за 4-3 и с още един брейк за 6-3 затвори първия сет за 39 минути.
 Резултати от петия ден на дамския
Резултати от петия ден на дамския " Ролан Гарос " 2019

Някой от мачовете при нежния пол са доста по-дълги от мъжките

Плишкова продължи да играе със самочувствие, само че непрекъснато бъркаше в решителните моменти. Във втората част имаше общо пет пробива. Първо Мартич поведе с 2-0 гейма, само че съперничката ѝ направи серия от три гейма и с два брейка поведе с 3-2. Вторият стана при третата опция в 12-точков гейм.
 Снимка 426431
Източник:

От тук до края на мача Плишкова губеше всички значими разигравания и приключи дуела с 28 непредизвикани неточности. Мартич резервира хладнокръвие в последните два дълги гейма и си обезпечи присъединяване на осминафинал. Нейна противничка в неделя ще бъде или №68 в света Вероника Кудерметова (Русия), или №88 Кайя Канепи (Естония).В другия ранен дуел при дамите Маркета Вондрушова отбрани достойнството на Чехия и се наложи над испанката Карла Суарес Наваро с 6-4, 6-4 за 1 час и 31 минути.
 Снимка 426432
Източник:

И тук победителката беше избрана от непредизвиканите неточности. Суарес Наваро направи 35, до момента в който Вондрушова се " ограничи " на 23. В първия сет имаше общо 7 пробива, като испанката водеше непрекъснато. Тя проби за 3-1 в 16-точков гейм от петата си опция и незабавно позволи рибрейк на 15. Чехкинята взе деветия дълъг гейм на сервис на противничката си и затвори сета на 15.

Втората част беше противовес на първата. В нея сервиращите печелеха елементарно и единствен пробив за 3-2, обезпечи крайния триумф на Вондрушова. Сега тя ще може да догледа мача сред Елизе Мертенс (Белгия) и Анастасия Севастова (Латвия), които са в трети сет и играят съвсем два часа.
 Снимка 426433
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР