Хърватия стана последният отбор, който си осигури директно класиране за

...
Хърватия стана последният отбор, който си осигури директно класиране за
Коментари Харесай

Хърватия не сбърка срещу Армения и се класира за Евро 2024

Хърватия стана последният тим, който си обезпечи непосредствено класиране за Евро 2024. " Шахматистите " маха потребност от наложителна победа в семейството си на Армения и я реализираха - 1:0 с гол на Анте Будимир в края на първата част, който класира родината си на седми следващ огромен конгрес. Така Хърватия приключва на второ място в група D, от която втората квота беше ясно, че е за Турция.


Въпреки че комшиите играеха единствено за достойнството си против Уелс, измъкнаха 1:1 като посетители след противоречива дузпа и по този начин пречупиха фантазията на " драконите ", които към момента имат късмет за играет да европейското - през баражите.

Междувременно Франция не съумя да повтори достижението на Португалия като завоюва всеки един от мачовете си в квалификационния цикъл, защото направи зрелищно 2:2 с Гърция.

„ Петлите “, които предварително си бяха обезпечили освен класирането за Евро 2024, само че и първото място в групата, започнаха с напълно друг състав от рекордната победа с 14:0 над Гибралтар, само че все пак откриха резултата.

Рандал Коло Муани вкара в 42-ата минута, само че домакините от Гърция направиха цялостен поврат единствено за 5 минути след почивката. Бакасетас и Йоанидис направиха резултата 2:1, с цел да може Юсуф Фофана да оформи крайното 2:2 в 74-ата минута.

Срещата ще се запомни и с обстоятелството, че Франция удари 3 греди като по един път нацели всяка от страните на гръцката врата.

Всичкси резултати от мачовете във вторник:

Група В

Гибралтар – Нидерландия 0:6

Гърция – Франция 2:2

Група D

Хърватия – Армения 1:0

Уелс – Турция 1:1

Група I

Андора – Израел 0:2

Косово – Беларус 0:1

Румъния – Швейцария 1:0. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР