“Хартията се изхвърля в синия контейнер, пластмасата и металът -

...
“Хартията се изхвърля в синия контейнер, пластмасата и металът -
Коментари Харесай

400 деца от Шумен вече знаят как да събират разделно отпадъци от опаковки

“Хартията се изхвърля в синия резервоар, пластмасата и металът - в жълтия, а стъклото - в зеления ”, въодушевено изяснява петгодишната Виктория. Тя е едно от 400 деца от шуменските детски градини и начални учебни заведения, които станаха другари с Хартояд, Пластоядка и Стъклояд - куклените герои от “Приказка за юначета с цялостни тумбачета ”, с която най-голямата организация за разделно събиране у нас “ЕКОПАК България ” образова дребните да събират боклуци от опаковки разделно.

По време на детски празник, проведен от “ЕКОПАК България ” и община Шумен в парка сред общината и Регионалната библиотека децата демонстрираха на практика какво са научили от просветителната режисура. Заедно със занимателните герои те изхвърляха боклуци от разнообразни материали в разноцветните контейнери на “ЕКОПАК България ”.

Учители и възпитатели на децата, които участваха в празника, описаха, че екологичната тематика е необятно застъпена в стратегиите им и по тази причина те посрещат с възторг всяка нова самодейност на “ЕКОПАК България ”.

След представлението децата танцуваха дружно с героите. Всяко дете получи магнитче и комикс брошура за оцветяване със занимателната история на тримата куклени герои. Първокласниците се надпреварваха кой по-бързо и по-гладко ще прочете историята от книжката.

Пролетното турне на еко просветителния спектакъл минава през 7 града. Освен в Шумен, от 16 април до 3 май кукленото шоу гостува в Силистра, Дулово, Хисаря, Пазарджик, Айтос и Карнобат. Героите са лица на акцията „ Нахрани ме разделно! ” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „ Екопак България “. Кукленото шоу започва през 2015 година До през днешния ден актьорите от „ Театър на приказките “ образоваха над 4600 деца на възраст 4–8 години в 21 града в страната да събират разделно. След като се срещнат с историята на трите чудати героя децата стават ревностни последователи на разделното събиране на боклуци от опаковки и образоват и родителите си.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР