Харесвам тази си книга най-много от всички мои книги. Всъщност

...
Харесвам тази си книга най-много от всички мои книги. Всъщност
Коментари Харесай

Историк: Най-важният урок от Наполеон е да преследваш мечтите си, но не за сметка на хората около теб

„ Харесвам тази си книга най-вече от всички мои книги. Всъщност при Наполеон забавното е, че огромна част от обществения му имидж е артикул на агитация, който и той самият е градил. Поръчва си картини, които да се рисуват по избрани способи. Казва какво да се разгласява в книгите, във вестниците. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ историкът доктор Александър Стоянов за новата му книга „ Наполеон “.
През последните 20-30 години международната историография е направила много проверки на живота на Наполеон.
Александър Стоянов, историк

„ Той е военачалник, занимава се с това какво излиза във вестниците, схваща от спектакъл, от музика. През 1810 година, когато се събират с другите владетели в Европа, той персонално сортира кои тъкмо театрални постановки ще се играят всяка вечер на мястото във Франция, какво тъкмо да е виното, менютата. Едновременно има доста положителни знания в другите сфери “, разяснява историкът.
Със сигурност той е считал, че е по-умен от всички свои другари и врагове. Това самочувствие го води до Ватерло.
Александър Стоянов, историк

„ То се основава до действителните му достижения, само че той се самозабравя в един стадий. На края, в случай че би трябвало да теглим чертата не съумява да построи към себе си екип от индивидуалисти, когато той не е в най-хубавата си форма. Трябва да се научиш, че колкото и да си специфичен самичък по себе си, е значимо да имаш екип. Трябва да имаш хора, които да оставяш да се развиват. Най-важният урок от Наполеон е да преследваш фантазиите си, само че да не е за сметка на хората към теб “, акцентира Стоянов.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР