Характерният за есента грип се бави, тъй като е по-топло

...
Характерният за есента грип се бави, тъй като е по-топло
Коментари Харесай

Фалшив грип няма! Има обаче мутирали вируси. Как да се пазим?


Характерният за есента грип се бави, защото е по-топло и хората на са принудени да се събират в затворени пространства. Такова нещо като подправен грип, от който мнозина се били оплакали, няма. Циркулация на грипни вируси сега няма, само че има парагрип 1. Това означи пред Bulgaria ON AIR шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

" Официалната статистика по заболяемост, обвързвана с грипните настинки, не демонстрира по-различни данни от предходната година. Това закъснение не е рисково. Обикновено циркулациите на сезонните вируси стартират към ноември, популяризират се декември и пикът е януари. Очакваме естествена грипна зараза, само че постоянно би трябвало да сме нащрек за мутирали вируси ", изясни медикът.

По негови думи разковничето на тези болести е положителната хигиена на ръцете, повече витаминозна храна и отбягване на към този момент болните.

Разговорът с специалиста обхвана и новите огнища на птичи грип в страната.

" Това е типична ветеринарна зараза. Нашата страна е на пътя на прелета на птиците. Когато те мигрират - донасят вируси. От птичи грип умират единствено тези, който живеят доста близо или дружно с птици ", акцентира проф. Кантарджиев пред Bulgaria ON AIR.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2017/11/15/falshiv-grip-niama-ima-obache-mutirali-virusi-kak-da-se-pazim.359285

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР