Хаос в нормативните уредби и неяснота относно реформите в социалната

...
Хаос в нормативните уредби и неяснота относно реформите в социалната
Коментари Харесай

На среща с проф. Ангелов търновалии се оплакаха от неяснота относно реформите в социалната сфера

 izbori_2023_v1_014

Хаос в нормативните уредби и неизясненост по отношение на промените в обществената сфера, дружно с отсъствието на страната през последните две години пречат и спъват дейностите на всички равнища в тази област. Това споделиха обществени служащи и шефове на обществени услуги от Велико Търново пред проф. Костадин Ангелов, лидер на листата на ГЕРБ/СДС в региона.

Те са се посветили на грижата на най-уязвимите хора в обществото ни – заболели, обществено слаби, бездомни, хора с увреждания. Работещите в обществената сфера имат потребност от ясна и подредена държавна политика – такава, каквато беше допреди две години, с цел да си правят работата. Наш общ ангажимент е да върнем стабилността още веднъж, декларира Ангелов и прибавя:

В програмата на ГЕРБ-СДС съответно и ясно са написани дилемите и ограниченията за създаване на система за интегрирани обществени услуги.

Някои от тях са следните:

- младите лекари да осъществят част от своя стаж и специализация в обществените услуги за възрастни хора и деца. По този метод ще подобрим услугата, а това е опция и за тяхното още по-добро обучение;

- спиране на порочния кръг на отменяне на младежи без опит при търсене на работа. Ако едно сдружение наеме млад кадър, страната да поеме 50 на 100 от осигуровките му през първата година, а компанията да е длъжна да му обезпечи още една година работа;

- създаване и внедряване на система за валидиране на умения за облекчение оценката на фрагментите за бизнеса. Хора, които имат умения, само че нямат нужния документ за подготовка, ще могат да го придобият и ще имат късмет на работния пазар.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР