Ханс-Георг Маасен Арестът тази седмица на тунизиец, заподозрян в създаването

...
Ханс-Георг Маасен Арестът тази седмица на тунизиец, заподозрян в създаването
Коментари Харесай

Според шеф на германското разузнаване арестът в Кьолн вероятно е предотвратил атентат


Ханс-Георг Маасен

Арестът тази седмица на тунизиец, обвинен в основаването на биологични оръжия евентуално е предотвратил терористична офанзива, заяви ръководителят на немската Федерална работа за отбрана на конституцията Ханс-Георг Маасен, представен от ДПА.

Двадесет и деветгодишният тунизиец разпознат като Сиеф Аллах Х. беше задържан в западния град Кьолн откакто по време на обиск в жилището му във вторник беше открито отровното вещество рицин.

Разследването по случая още не е приключило, само че " цялостната картина от откритите до момента улики демонстрира с висока възможност, че е бил осуетен терористичен акт ", сподели шефът на вътрешното разузнаване за днешното издание на в. " Райнише пост ".

Мъжът е имал задоволително материал в жилището си, с цел да създаде сред 250 и 1000 мощно токсични дози рицин, според от метода на потребление, написа " Райнише пост ".

Според вчерашно изказване на прокуратурата обаче няма данни мъжът да е имал съответен проект за терористично нахлуване или да е бил член на терористична организация.

Правоохранителните органи насочиха вниманието си към неговите дейности, когато той поръчал 1000 шишенца със семена, съдържащи рицин и електрическа кафемелачка по Интернет.

В началото на юни мъжът сполучливо съумял да създаде рицин - отрова, която може да е смъртоносна даже в дребни дози.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР