Хандбалният тим на ЦСКА се готви за завръщане в А

...
Хандбалният тим на ЦСКА се готви за завръщане в А
Коментари Харесай

ЦСКА се подготвя за завръщане в елитния хандбал

Хандбалният отбор на ЦСКА се готви за завръщане в " А " група, осведоми клубният уебсайт. Носителят на 10 трофеи при мъжете изпусна последните няколко сезона, само че от новия 2019/2020 тимът има упоритости да се бори за първите позиции в класирането.

" Поехме клуба в тежък интервал и ни трябваше малко време, с цел да сложим основата за завръщането ни. Грехота е, че в последните години най-заслужилият състезателен клуб в България беше надалеч от събитията. Новото управление на ХК ЦСКА сме решени да върнем остарялата популярност на клуба.

От последната ни купа минаха 27 години, а това за ЦСКА е безпределно дълго. Искаме да стартираме възраждането на клуба. Вече направихме някои усъвършенствания в залата, имаме проекти и за насърчаване на школата ни, само че най-важното е да имаме внушителен тим, който да бъде рекламата на клуба. Вече повече от 5 години ЦСКА не е бил в елита ни, а това е доста. Искаме да променим нещата. Имаме концепция да създадем мъжки тим за началото на идващия сезон и сме сигурни, че ще успеем да влезем в борбата за медалите ", съобщи президентът на ЦСКА Христо Денев пред уеб страницата на тима cska-handball.bg.

Хандбален клуб на ЦСКА е учреден през 1963 година, като е рекордьор по трофеи на България с 10 (1976, 1978, 1979, 1981, 1983, 1984, 1987, 1989, 1990, 1991). " Червените " имат във витрината си и 9 Купи на България, а измежду европейските триумфи личат четвъртфинал в Купата на Европейските първенци и 2 осминафинала в същия шампионат.

Към момента ХК ЦСКА развива три тима при подрастващите, а концепцията на управлението е да сътвори цялостната пирамида в ДЮШ.

" Искаме последователно да съживим освен ЦСКА, само че и българския хандбал.

В международен мащаб хандбалът е измежду най-популярните спортове и доказателство за това е последната Олимпиада в Рио де Жанейро, където за хандбалните мачове бяха продадени най-вече билети след тези на футбола. Искаме и почитателите в България да усетят тази магия.

За задачата ще опитаме да възстановим тимовете във всички възрастови групи при юношите, а на по-късен стадий и при девойките. За да можем сами да си създадем състезатели, които един ден ще бъдат съществени за първите ни тимове. Но най-важната ни цел е да докараме децата в залата и да ги предпазим, доколкото можем, от изкушенията на улицата ", добави вицепрезидентът на ХК ЦСКА Александър Попов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР