Хамилтън: Най-успешната година в кариерата миБританският пилот на Мерцедес Люис

...
Хамилтън: Най-успешната година в кариерата миБританският пилот на Мерцедес Люис
Коментари Харесай

Хамилтън: Най-успешната година в кариерата ми

Хамилтън: Най-успешната година в кариерата ми
Британският водач на Мерцедес Люис Хамилтън дефинира 2018 година като най-успешна в кариерата му. Хамилтън в неделя финишира четвърти в Гран при на Мексико и два стадия преди края стана неосъществим на върха за преследвача си Себастиан Фетел.

Британецът води с 358 точки, Фетел има 294, трети е Кими Райконен с 236.

"Без подозрение това е най-хубавата ми година, а шампионската купа бе задачата ми. След успеха предходната година се замислих какво още мога да надградя, по какъв начин мога да стана по-добър, по-концентриран, желаех да стана по-ефективен освен като водач на болид, само че и да подобря работата си с тима - в бокса, с инженерите, въз основата. Мисля, че тази година прибавих всичко това и усещам, че направих всичко допустимо 2018 да стане най-силната ми година", разяснява Хамилтън.

С тази пета купа той се изравни с Хуан Мануел Фанджо и над него е единствено Михаел Шумахер със седем. "Дайте ми първо да се осъзная, че завоювах този трофей", отговори Хамилтън на въпрос за близостта си с Шуми. "Не знам, само че възприятията са много странни в този момент. Разбира се, мечтал съм за това, само че в никакъв случай не съм мислил, че ще заставам пред вас като петкратен международен шампион".

Хамилтън дебютира във Формула 1 през 2017 година в състава на Макларън, в който организира шест сезона и стана първенец през 2008 година През 2013 година той мина в Мерцедес, с който завоюва четири трофеи (2014, 2015, 2017, 2018). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР