Хамас освободи в петък две американски заложнички, Джудит Раанан и

...
Хамас освободи в петък две американски заложнички, Джудит Раанан и
Коментари Харесай

Хамас освободи две американски заложнички

Хамас освободи в петък две американски заложнички, Джудит Раанан и 17-годишната й щерка Натали, които дойдоха в Израел.

Радикалната палестинска формация съобщи, че е освободила двете заложнички по филантропични аргументи след съглашение с катарското държавно управление, а кабинетът на израелския министър председател Нетаняху заяви, че двете дами са пристигнали във боен лагер в центъра на Израел, където са се събрали с членове на техните фамилии.

Съединени американски щати потвърдиха новината.

 
Две американски гражданки, арестувани от Хамас на 7 октомври, бяха освободени. Те към този момент са в сигурност в ръцете на израелските управляващи в Израел. Очакваме екип от американското посолство в Израел да ги посети доста скоро. Те ще получат всякаква поддръжка и помощ, от която се нуждаят. Ние сме доста нетърпеливи да ги съберем с техните близки.
Антъни Блинкен – държавен секретар на Съединени американски щати

Джудит и Натали Ранаан са пътували от Еванстън, предградие на Чикаго, до Израел, с цел да честват с родственици еврейските празници.

На 7 октомври са били в град Нахал Оз, покрай Газа, когато бойци на Хамас нахлуват в южните израелски градове, убивайки стотици хора и отвличайки други.

Двете дами са измежду арестуваните над 200 заложници, измежду които има и доста с двойно поданство – израелско и на непозната страна. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР