Хамас“ не е терористична организация, това е освободителна група, муджахидини,

...
Хамас“ не е терористична организация, това е освободителна група, муджахидини,
Коментари Харесай

Ердоган: „Хамас“ не са терористи, те са освободителна група

„ Хамас “ не е терористична организация , това е освободителна група, муджахидини, които водят борба за отбрана на своите земи и хора “. Това сподели турският президент Реджеп Ердоган в тирада пред ръководещата Партия на справедливостта и развиването.

По време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации беше пуснат запис на диалог сред терорист на „ Хамас “ и фамилията му

Ердоган прикани за неотложно преустановяване на огъня сред израелските и палестинските сили и сподели, че мюсюлманските страни би трябвало да работят дружно , с цел да обезпечат дълготраен мир в района.

Мариана Харб твърди, че децата в Палестина въпреки всичко усещат напрежението и страха

Турският президент подлага на критика западните сили, които показаха поддръжка за отмъщението на Израел против „ Хамас “. „ Проливането на западни сълзи за Израел е демонстрация на машинация “, разяснява той.

След 7 октомври Турция осъди гибелта на цивилни вследствие на офанзивите на „ Хамас “ в Южен Израел, само че също по този начин прикани Израел да реагира по въздържан метод.

Редица страни договарят с терористичната организация за освобождението на дамите и децата

Италианският вицепремиер Матео Салвини реагира на изказването на Ердоган и дефинира думите му като „ отвратителни “ и акцентира, че те не спомагат за деескалация на напрежението. Салвини даже ще изиска италианският министър на външните работи Антонио Таяни да извика турския дипломат в Рим.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР