Хакери от Северна Корея са извършили серия от кибератаки и

...
Хакери от Северна Корея са извършили серия от кибератаки и
Коментари Харесай

Японски вестник: Хакери от КНДР са успели да откраднат 570 милиона долара за 2 г.

Хакери от Северна Корея са направили серия от хакерски атаки и са съумели да откраднат 570 милиона $, включително и в криптовалута в интервала януари 2017 година - септември 2018 година, написа японският в. " Никей ". Изданието се базира на данни в отчета на комисията към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която следи по какъв начин се съблюдават глобите, наложени на Северна Корея, съобщи ТАСС.

Според специалисти в последните към 2 години Пхенян е подхванал минимум пет сполучливи пробива на тържища за криптовалута в разнообразни азиатски страни. Освен това Северна Корея може да е употребила и технологията на блокчейна за заобикаляне на глобите, настоящи против нея, предава Българска телеграфна агенция.

В същото време севернокорейски компании са задействали интензивно сметки в ЮТюб и Инстаграм за продажба на военна техника, която също е неразрешена със глобите, се споделя в отчета. Месинджърът Уичат е бил още едно средство, позволяващо на Северна Корея да реализира противозаконна търговия в намерено море. В частност по месинджъра са се предавали информации за координатите на плавателните съдове, от които по-късно севернокорейски катери товарели петрол и други артикули, които са обект на глобите.

Спрямо Северна Корея работи най-тежкият санкционен режим, включващ финансови наказания, оръжейно ембарго, възбрана за доставка на гориво за ракети, на съоръжение и на материали с двойно предопределение, а също и износ на желязо, морска продукция, въглища, олово и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР