Хага. Изпълняващият длъжността министър на правосъдието и сигурността на Нидерландия

...
Хага. Изпълняващият длъжността министър на правосъдието и сигурността на Нидерландия
Коментари Харесай

РИА Новости: Властите в Нидерландия настояват за наказание за виновните за безредиците в Ротердам

Хага. Изпълняващият длъжността министър на правораздаването и сигурността на Нидерландия Ферд Граперхаус осъди безредиците по време на митингите против новите ограничавания поради ковид в Ротердам и прикани за наказване на техните подбудители, цитира думите му РИА Новости .

" Беше извънредно да гледаме безредиците и изключителното принуждение против полиция, специфични елементи и пожарникари в Ротердам нощес. Мъжете и дамите, които излизат на улиците всеки ден за нашата сигурност, са нападани и замеряни с камъни и фойерверки. Журналистите също трябваше да се сблъскат с принуждение “, сподели Граперхаус в изказване, оповестено на уеб страницата на държавното управление.

Той означи, че редица участници в безредиците към този момент са арестувани, в идващите дни и седмици ще има още повече арестувания.

„ Полицията и прокуратурата вършат всичко допустимо, с цел да открият, преследват и санкционират тези участници в безредиците. Националната работа за наказателно следствие проверява произшествия със пукотевица, с цел да обясни какво тъкмо се е случило... Протестът е право в нашето общество, само че това, което видяхме нощес - това е просто незаконно държание. Няма нищо общо с демонстрацията, " добави и.д. министърът.

В петък в Ротердам се организираха митинги против новите противоепидемични ограничения за ограничение на разпространяването на Covid-19, което докара до вълнения. Съобщава се, че седем души са ранени поради предупредителни изстрели от полицията по време на разпръскването на протестиращите. Полицията е задържала минимум 20 души.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР