Хъдърсфийлд измъкна изключително важна точка от гостуването си на Стамфорд

...
Хъдърсфийлд измъкна изключително важна точка от гостуването си на Стамфорд
Коментари Харесай

Хъдърсфийлд се спаси на Стамфорд Бридж и минимализира шансовете на Челси за топ 4

Хъдърсфийлд измъкна извънредно значима точка от гостуването си на " Стамфорд Бридж ", откакто приключи 1:1 с Челси в отсрочен дуел от 35-ия кръг на Премиър лийг. Така " териерите " си подсигуряваха оставането в елита, а лондончани се отдалечиха от топ 4, защото изостават на две точки от тима на Ливърпул, който даже с тъждество вкъщи против Брайтън в последния кръг ще си подсигурява ново присъединяване в Шампионската лига. Лоран Депоатр откри резултата в 50-ата минута, а Маркос Алонсо (62') изравни с благополучен гол. Силният напън на домакините до края не даде резултат, като огромен принос за равенството имаше и стражът на Хъдърсфийлд Йонас Льосъл, който направи страхотни спасявания.

Антонио Конте бе направил шест промени - Вилфредо Кабайеро стартира на вратата. Андреас Кристенсен, Давиде Дзапакоста, Вилиан, Педро Родригес и Алваро Мората също бяха титуляри. Тибо Куртоа не попадна в групата, защото е получил травма в гърба, а Еден Азар и Оливие Жиру останаха на скамейката за началото.
The Blues have arrived at the Bridge! #CHEHUD pic.twitter.com/HtQFM7SfLs
— Chelsea FC (@ChelseaFC) May 9, 2018

Дейвид Вагнер бе подхванал три корекции - Филип Билинг, Ражив Ван Ла Пара и Лоран Депоатр стартираха.

Още в шестата минута Льосъл избави удар на Алонсо, а в 12-ата Рюдигер пропиля стопроцентова опция. Фабрегас центрира от корнер, Аспиликуета отклони с глава към далечната греда, където германецът бе оставен самичък, само че от два метра стреля настрана от вратата.

В 42-рата минута домакините пропуснаха нова голяма опция. Канте изведе Мората очи в очи с Льосъл. Испанецът обаче реши да не стреля, а да заобикаля вратаря. Докосването му не беше положително и топката му избяга. Това съкрати ъгъла за Мората, който потърси подаване паралелно на голлинията, само че не съумя да откри собствен съотборник.  Челси - Хъдърсфийлд @@@

Пет минути след подновяването на играта гостите наказаха тези пропуски. Шиндлер лиши от Вилиан в средата на терена, като домакините претендираха за нарушаване против бразилеца. Такова не бе отсъдено, а топката стигна до Мууй, който изведе Депоатр от дълбочина. Кабайеро излезе напред и се сблъска с Депоатр, който остана на краката си и прати топката във вратата.

Оливие Жиру и Еден Азар се появиха в игра и Челси натисна крепко. В 62-рата минута Алонсо изравни с огромна доза шанс. Вилиан центрира отляво, Йоргенсен почисти мощно с крайник, само че топката рикошира в лицето на играча на Челси и влезе във вратата.

В 84-тата минута домакините бяха доста покрай цялостен поврат, само че удар на Кристенсен с глава бе избит от Льосъл, след което топката срещна и гредата.

Минута преди края вратарят на Хъдърсфийлд още веднъж се намеси ослепително, откакто този път избави рисков удар на Мората.

Челси е на пето място със 70 точки. Лондончани изостават на две точки от Ливърпул и на четири от Тотнъм който излезе на трето място. Хъдърсфийлд към този момент има 37 точки и е на четири от зоната на изпадащите.

СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК!
КЛАСИРАНЕ ТУК!
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЧЕЛСИ ТУК!
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ХЪДЪРСФИЙЛД ТУК!
ФОТОГАЛЕРИЯ ТУК! Премиър лийг 35 кръг, сряда 9 май  Челси 1:1краен резулат  Хъдърсфийлд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР