Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че отменя

...
Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че отменя
Коментари Харесай

Отменят всички коронавирусни ограничения

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че анулира всички коронавирусни ограничавания на щатско равнище, защото 70 % от пълнолетните в щата са имунизирани най-малко с една доза от ваксина против COVID-19, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

На конференция Куомо означи, че постигнатият резултат е доста добър и щатските управляващи ще продължат да поставят старания за опазване на темпа на имунизационната акция. " Какво значи 70 % имунизирани? Означава, че в този момент може да се завърнем към живота, който водехме ", посочи Куомо, представен от Българска телеграфна агенция.

Отсега нататък в комерсиалните обекти към този момент няма да се изисква съблюдаване на правила за обществена отдалеченост и няма да има ограничавания за броя на посетителите. Ще продължат да работят обаче някои правила, които произтичат от решенията на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, като да вземем за пример задължението да се носят маски в учебните заведения, метрото, приютите за бездомници, лечебните заведения и пандизите.

Куомо, който е представител на Демократическата партия, съобщи, че анулацията на рестриктивните мерки ще бъде отпразнувана с фойерверки. На фона на оптимистичните вести от Ню Йорк обаче бе обявена мрачната статистика на университета " Джонс Хопкинс ", че в Съединени американски щати от началото на коронавирусната пандемия са регистрирани над 600 хиляди смъртни случая от COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР