Губернаторът на Ню Йорк Кати Хокъл издаде заповед за извънредно

...
Губернаторът на Ню Йорк Кати Хокъл издаде заповед за извънредно
Коментари Харесай

Губернаторът на Ню Йорк обяви извънредно положение заради новия COVID вариант

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хокъл издаде заповед за изключително състояние по отношение на Омикрон, новия вид на Covid-19.

Този ход идва, откакто президентът Джо Байдън разгласи ограничение на пътуванията от Южна Африка и седем други страни в района от понеделник.

Засега на територията на Съединени американски щати няма установен случай на новия мутирал вид на вируса, само че дейностите на губернатора целят до 15 януари да се усили потенциала на лечебните заведения.

Тогава в щата Ню Йорк още веднъж би трябвало да се направи оценка. Според заповедта ще се употребява така наречен система за еластичност, която разрешава на Министерството на здравеопазването да лимитира неспешни болнични процедури, когато лечебните заведения разполагат с по-малко от 10% леглова база.
свързани новини36572на 06.09.20218609на 25.11.2021
Според Кати Хокъл би трябвало да има предварителна подготовка. В тази връзка са оповестени незабавни стъпки за разширение на болничния потенциал и за гарантиране, че лечебните заведения могат да се оправят с всевъзможни провокации, подбудени от пандемията и то при започване на зимата

„ Ваксината остава едно от най-големите ни оръжия в битката с пандемията и аз предизвиквам всеки гражданин на Ню Йорк да се имунизира и да получи бустер, в случай че е изцяло имунизиран “, приканва на Ню Йорк.

Новите разпоредби ще влязат в действие от 3 декември.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР