Гуардиола: Надявам се да продължим борбата на всички фронтовеМениджърът на

...
Гуардиола: Надявам се да продължим борбата на всички фронтовеМениджърът на
Коментари Харесай

Гуардиола: Надявам се да продължим борбата на всички фронтове

Гуардиола: Надявам се да продължим битката на всички фронтове
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола настоя на конференцията преди дуела против Уулвърхемптън, че ще се радва в случай че отборът продължи битката на всички фронтове. Градският противник на,,гражданите “ Манчестър Юнайтед се възползва от почивката си тази седмица и организира подготвителен лагер в Дубай, което разреши на наставника на,,червените дяволи “ Оле Гунар Солскяр да работи върху физическата подготовка на своите футболисти.

През предишния сезон Гуардиола заведе играчите в Абу Даби през март след отпадането на отбора от Уигън в петия кръг на ФА Къп.,,Надявам се тази година да не подхващаме сходно пътешестване, защото това ще значи, че сме отпаднали от ФА Къп или Шампионската лига. Ще забележим. Ако не се случи, ще го проведем през лятото “, съобщи Гуардиола на конференцията.

Сити е към момента в борбата на четири фронта – Висша лига, ФА Къп, Карабао Къп и Шампионска лига, като никой тим в историята не е печелил и четирите в границите на един сезон.,,Небесносините “ се приближиха до достигането на един от тези титли в сряда, когато разгромиха с 9:0 третодивизионния Бъртън Албиън в първия мач от полуфиналите на Карабао Къп.

Това съвсем несъмнено значи, че съставът се класира за финала на,,Уембли “, който ще се изиграе на 24 февруари. Ако Сити взе участие в разногласието за купата, дуелът им с Евертън на предния ден ще бъде изместен.,,Видяхте ли графика тази заран? Мачът с Евертън евентуално ще бъде изместен на друга дата, тъй че нямаме доста време за отмора “, показа испанският експерт.

Междувременно,,,гражданите “ не престават борбата с Ливърпул за купата на Англия. Шампионът победи селекцията на Юрген Клоп с 2:1 на,,Етихад “ на 3 януари и редуцира разликата с,,червените “ на четири точки. Това бе дебютната загуба на мърсисайдци през сезона, които са в гонене на първата си купа от 1990 година насам. Гуардиола избира да бъде в позицията на водач, в сравнение с преследвач.,,Предпочитам да сме в позицията на Ливърпул “, сподели наставникът.

Испанецът се надява Серхио Агуеро и Венсан Компани да са подготвени за мача с,,вълците “ в понеделник. Аржентинският нападател страдаше от заболяване и не игра в последните два мача на Сити, до момента в който белгийският национал е покрай възобновяване от мускулен проблем.

Манчестърци имат 50 точки от 21 изиграни кръга, което е по-добър междинен индикатор за сезона от водача в Ла Лига Барселона. Каталунците имат 40 точки от 18 мача (средно по 2.22 на мач), до момента в който Сити имат 2.38 приблизително на мач, което им отрежда,,едва “ втората позиция в класирането.,,Висшата лига е необикновено сложна “, напомни Гуардиола.,,Никой не осъзнава какъв брой е мъчно шампионата, до момента в който не изиграеш избран брой срещи и не сблъскаш с климата и времето, което имат играчите за възобновяване “, приключи той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР