Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент няма

...
Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент няма
Коментари Харесай

Европейската народна партия няма да подкрепи резолюцията за България

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент няма да поддържа през днешния ден резолюцията за положението на правовата страна и главните права в България, направена от ръководителя на парламентарната комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Хуан Агилар (социалисти и демократи, Испания). Това се показва в изказване на парламентарната група.

Позицията на най-голямата европейска партия е, че  предложената резолюция не служи на идеята за господство на закона. Групата на ЕНП приканва резолюцията да бъде модифицирана. Освен това, в подтекста на идното гласоподаване, от Европейската национална партия припомнят, че Екологичен потенциал да вземем за пример не се е произнесъл по случаите с Малта, Словакия и Румъния.

България измина дълъг път, някои провокации остават. Трябва да подкрепим работата на българските управляващи за използване на по-нататъшни промени, свързани с главните европейски полезности, върховенството на закона, самостоятелната правосъдна власт и битката с корупцията, приканват от ЕНП. Доверяваме се на общите позитивни изводи на Европейската комисия от отчетите по механизма за съдействие и инспекция. Насърчаваме за скорошно приложение на останалите промени, тъй че задачите да бъдат реализирани напълно и механизмът да завърши, добавя групата на най-голямата партия в Европейския парламент.

В мнението се изразява подкрепа за правото на кротичък митинг, само че и се насочва апел " българските жители да употребяват своя глас и демократична власт, като гласоподават на идните общи избори през март следващата година ".

Резолюцията ще бъде гласувана през днешния ден следобяд. Резултатите се чакат след 14.00 ч. българско време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР