Групата, която подрежда офертите за изтребител ще се придържа към

...
Групата, която подрежда офертите за изтребител ще се придържа към
Коментари Харесай

Подреждащите офертите за изтребител ще се придържат към подадените документи

Групата, която подрежда офертите за изтребител ще се придържа към подадените в министерството документи. Това изясни началникът на Военновъздушни сили и ръководител на групата- генерал-майор Цанко Стойков. Само преди ден стана ясно, че Италия се надява да се включи с оферта за нови машини в надпреварата за изтребители за българската войска. Въпреки че публично предложи втора употреба:

" Ние се придържаме към изискванията, при които сме желали предложенията и работим при изискванията, които са заложени като условия за предложенията. За да няма офанзиви, ще представим една ясна аргументация по тази причина по какъв начин сме стигнали до тази аранжировка, която се чака да създадем ".

Прозрачността на процедурата подсигурява, че няма да се стигне до вероятно обжалване на решението на работните групи, изясни военачалник Цанко Стойков. И не изрази терзание, че министерството на чака контракт за нови самолети до края на годината:

" Не ме тормози толкоз доста времето. По-важното е да се направи необорим избор и по-късно той да бъде задоволително добре контрактуван с доставчика ".

Дни преди празника на авиацията и Военновъздушни сили, и 106-ата годишнина от първия военен полет, генерал-майор Цанко Стойков се срещна с ветерани от военната авиация в Националния военноисторически музей. В лекция пред тях той назова наивни и неточни изказванията, че България може да се възползва от услугите на други страни за защита на въздушното пространство.

" Стратегически неправилно и безконтролно е да се постановат сходни посредствени и манипулативни спекулации по отношение на опция на българските военновъздушни сили. Охраната на въздушното пространство е доста значима. Тази задача е единствено една дребна част от пакета витално значими качества, които българските военновъздушни сили дават за обезпечаване на националната сигурност на Република България ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР