Групата хакери, които стоят зад атаката срещу организацията на Зимните

...
Групата хакери, които стоят зад атаката срещу организацията на Зимните
Коментари Харесай

Хакерите, ударили Зимните олимпийски игри, атакуват химически лаборатории

Групата хакери, които стоят зад офанзивата против организацията на Зимните олимпийски игри при започване на тази година, към момента е дейна и даже минава към по-сериозни акции , считат откриватели по сигуростта. От Kaspersky са разкрили, че Olympic Destroyer, както се назовават хакерите, са стартирали поредност от фишинг офанзиви против лаборатории за предварителна защита на химични и биологични оръжия в Европа и Украйна, както и финансови организации в Русия. Методологията е добре позната, в това число едни и същи лъжливи макроси, вградени в документи, като тези, употребявани преди шест месеца, както и съществени старания за отбягване на главните способи за разкриване.

Макар че от Kaspersky не ползват директни доказателства, те загатват недвусмислено, че групата е подкрепяна от съветската страна. Повечето от задачите на общественото инженерство на хакерите се оказват свързани с идна конференция за биохимичните закани, проведена от Spiez Laboratory. Организацията е част от следствието на отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Скрипал и щерка му Юлия. Също по този начин, Kaspersky означи, че персонализираните фишинг имейли и документите в тях са завършени на " съвършен " съветски език , а един от тях съответно цитира случая „ Скрипал “.

Прочетете още: Хакери откраднаха секретни документи за бъдещи американски оръжия

Защо тогава групата се насочва и против съветски финансови организации? Според Kaspersky е допустимо в нея да има участници с разнообразни ползи, с изключение на чисто държавните. Въпреки това, специалистите одобряват, че по този метод Русия се е пробвала да хвърли виновността за хакерската офанзива върху Северна Корея, като фокусът върху лабораториите и връзката със случая „ Скрипа “ цели да подразни Запада.

При политическо напрежение като днешното, сходни акции мъчно биха могли да бъдат лимитирани на 100%. Но от Kaspersky имат вяра, че химическите и биологичните лаборатории могат да ги сведат до най-малко, като затегнат цялостната си сигурност и организират чести одити.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР