Китай пусна най-бързия интернет в света със скорост на трансфер

...
Китай пусна най-бързия интернет в света със скорост на трансфер
Коментари Харесай

Китай пусна най-бързия интернет в света

Китай пусна най-бързия интернет в света със скорост на трансфер на данни от 1,2 терабита (1200 гигабита) в секунда. Проектът е осъществен от университета Цинхуа, телекомуникационния оператор China Monile, както и Huawei Technologies и Cernet Corporation, написа South China Morning Post (SCMP).

Оптичен интернет кабел с рекордна скорост на трансфер на данни е положен в Пекин, Ухан и Гуанджоу. Дължината му надвишава три хиляди километра. Стартирането на мрежата бе част от бъдещата интернет софтуерна инфраструктура на Китай (FITI), която се създава от 10 години.

Преди това специалистите допускаха, че стартирането на работа на мрежата с сходна скорост на транспорт на данни е допустимо едвам през 2025 година

Вицепрезидентът на Huawei Technologies Уанг Лей сподели, че със скорост от 1,2 терабита можете да изтеглите 150 кино лентата в HD формат за една секунда.

През юли 2021 година върхът за скорост на кабелния интернет беше усъвършенстван в Япония. Инженерите съумяха да ускорят скоростта на трансфер на данни...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР