Група студени от 4 курс в Русенски университет Ангел Кънчев“,

...
Група студени от 4 курс в Русенски университет Ангел Кънчев“,
Коментари Харесай

Подстанция „Център“ в Русе отвори врати за четвъртокурсници от Русенски университет

Група студени от 4 курс в Русенски университет „ Ангел Кънчев “, съпроводени от техния теоретичен началник, посетиха подстанция „ Център “ в Русе – основно оборудване от електроразпределителната мрежа, което обезпечава електрозахранване на над 15 000 компании и семейства в централната градска част. Визитата е част от дългогодишна традиция на Електроразпределение Север да дава опция на бъдещи енергетици от компетентност „ Електроенергетика и електрообзавеждане “ да се срещнат от близко с значимите за действието на електрическата мрежа детайли още по време на университетската им подготовка.

 

По време на обиколката четвъртокурсниците имаха опция да добият визия в действителни условия за оборудването и метода на работа на подстанция „ Център “. Подстанцията е оборудване, в което се трансформира постъпващата от генерационните централи и електропреносната мрежа сила от високо до приблизително и ниско напрежение. Така трансформираната електрическа сила доближава до крайните клиенти. Студентите разгледаха 110 киловолтовите уредби в оборудването, в това число елегазовите прекъсвачи ново потомство, както и актуалните цифрови релейни отбрани и вакуумни прекъсвачи. Специалистите на Електроразпределение Север срещнаха бъдещите енергетици с главното преимущество на подстанция „ Център “ – нейната компактна разпределителната уредба. Малките размери на уредбата, дружно с двата маслонапълнени кабелни електропроводи високо напрежение, разрешават в релативно малко пространство да се разпределя и трансформира електрическа сила.



Посещението на студентите приключи в командната зала на подстанцията, където имаха опция да прегледат таблата с централна сигнализация, посредством които се реализира надзор върху положението и работата на обособените модули в оборудването.

 

Организираната аудиенция на подстанцията на Електроразпределение Север е продължение на осъществената по-рано през тази година обиколка на студенти в Диспечерския център на компанията в  Русе. Регулярните визити на бъдещи експерти в енергийния бранш, учащи се в Русенски университет, са вследствие на ефикасното съдействие сред електроразпределителното сдружение и образователното заведение, чиито фрагменти намират своята професионална реализация в компанията.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР