Група предполагаеми футболни фенове са атакували Паметникa на Съветската армия

...
Група предполагаеми футболни фенове са атакували Паметникa на Съветската армия
Коментари Харесай

Демонтаж. Футболни фенове атакуваха Паметника на Съветската армия с димки и спрейове

Група хипотетични футболни почитатели са атакували Паметникa на Съветската войска в София и палатковия лагер към него с димки и спрейове късно в четвъртък.

Мъжете са счупили надписа на монумента, издраскали са го със спрей и са разпънали транспарант с надпис " Демонтаж ". Нападението над паметника се е случило малко преди среднощ и съответствува с времето след края на футболния мач сред " Левски " и израелския " Апоел " (Беер Шева).

По информация на след офанзивата са арестувани четирима души. Води се следствие. Според очевидци, нападателите са били към 20-30 души, а сред тях и палатките е имало димна завеса.

На фрагменти в обществените мрежи, качени от, се вижда края на акцията. Жената е от хората в палатковия лагер, който последователи на " Левицата ", с цел да пазят монумента от оповестените планове на регионалната администрация на София да задейства демонтажа му.

Миналия петък регионалната шефка на София Вяра Тодева , че паметникът най-вероятно няма да бъде изместен до края на годината по административни аргументи. На 15 август обаче тя разпореди незабавно да се изготви проект за сигурността на паметника. Това стана след заповед на основния проектант на Столичната община и протокол за оглед, изпратен от кмета на регион „ Средец “ Трайчо Трайков .

Вчера от регионалната администрация оповестиха, че съответният проект към този момент е направен и е предаден за утвърждение на способените органи на Столичната община. В формалното известие не се прецизира какво тъкмо включва той.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР