Група португалски спасители, разчистващи развалините в Турция след най-силните земетресения,

...
Група португалски спасители, разчистващи развалините в Турция след най-силните земетресения,
Коментари Харесай

Спасиха куче в Турция след 200 часа под развалините ВИДЕО

Група португалски спасители, разчистващи руините в Турция след най-силните трусове, извадиха лабрадор ретривър отдолу под руините на срутена къща в Анталия, който чакаше да бъде освободен 200 часа и даже се опита да си проправи път към свободата, одрасквайки лапите си до кръв. Кадри от избавителната интервенция обиколиха обществените мрежи.

Животното било доста едва, със стърчащи ребра и рани освен по лапите, само че и по лицето.

Андре Роза, координатор на екипа за кино технологии на Националната републиканска армия (GNR) в Турция, сподели, че пострадванията на кучето са знак, че то „ се е опитвало да пробие стената и да откри излаз “, пише The ​​Herald News.

„ Той имаше място единствено да легне “, споделиха спасителите и прибавиха, че кучетата „ могат да устоят без храна доста по-дълго от хората “, само че даже и по този начин „ кучето е било без достъп до вода за дълго време “.

Отбелязва се, че спасяването на животното е благополучен случай. Издирвателният екип е пътувал към къщата, където се допуска, че има човешки мъртвец. С тях било и кучето Кейси, което получило играчка от служител на реда Филип Мендес, откакто се върнало от руините. Кейси излаяло от наслада и в този миг от посоката на разрушената постройка се чул лай.

Екипът се опитал да разбере от кое място идва лаят. Те първо претърсили първия етаж на потърпевшия от земетресението дом, само че бързо разбрали, че животното е хванато в капан в срутено мазе, притиснато от структурни вреди на постройката.



Оперативният служащ незабавно почнал да разрушава стената благодарение на бул (инструмент, който ви разрешава да пробиете стената) на мястото, където считали, че би трябвало да е кучето. Постепенно дупката почнала да се отваря и скоро хората видели животното.

Екипът оставил малко храна до дупката и повикали кучето. След няколко секунди животното преодоляло страха и се измъкнало от плен.

Спасителите почнали да пляскат с ръце от наслада, което първо изплашило кучето, само че след това то се върнало да пие вода. Португалците го нарекли " Туга ", само че безусловно час по-късно се намерил притежателят на кучето, който споделил, че името на ретривъра е " Тарчин " (в превод от турски " канела " ).

Според Филипе Мело, пожарникар от Лисабон, " тези епизоди въодушевяват португалския избавителен екип в Турция ".

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР