Група E обещава да бъде една от най-оспорваните на Световното

...
Група E обещава да бъде една от най-оспорваните на Световното
Коментари Харесай

Бундестима отива само за титлата, Испания е скритият фаворит

Група E дава обещание да бъде една от най-оспорваните на Световното състезание по футбол в Катар. И няма по какъв начин да е иначе, откакто Европа е показана от отборите на Германия и Испания.

Двата тима се срещнаха на 1/2-финалите на Мондиал 2010, а с гол на Карлес Пуйол към четвърт час преди края на постоянното време Ла Фурия в профил Бундестима по пътя към международната си купа. На финала в Йоханесбург тимът на Висенте дел Боске победи над Холандия също с 1:0.

Към двата европейски колоса в началната фаза на Мондиала се причисляват финалистът от Купата на Азия от 2019 година Япония и спечелилият в междуконтиненталния плейоф Коста Рика.

" Самураите " несъмнено имат вяра, че имат сили още веднъж да стигнат до етапа на директните елиминации, откакто се класираха за 1/8-финалите на шампионата на планетата в три от последните му пет издания.

Междувременно Коста Рика завоюва последната квота за група Е, откакто победи Нова Зеландия с 1:0 в междуконтиненталния плейоф в средата на месец юни. Лос Тикос стартират присъединяване си на Катар 2022 против Испания, водена от селекционера Луис Енрике, на 23 ноември.

Програма на срещите в група E

23 ноември в 15:00 часа: Германия - Япония - " Халифа ", Ал-Раян

23 ноември в 18:00 часа: Испания - Коста Рика - " Ал-Тумана ", Доха

27 ноември в 15:00 часа: Япония - Коста Рика - " Ахмед Бин Али ", Ал-Раян

27 ноември в 18:00 часа: Испания - Германия - " Ал-Байт ", Ал-Кор

1 декември в 21:00 часа: Япония - Испания - " Халифа ", Ал-Раян

29 ноември в 21:00 часа: Коста Рика - Германия - " Ал-Байт ", Ал-Кор

Испания

Националният тим на Испания се намира в нещо като преходна фаза преди Катар 2022, което напълно не значи, че Ла Фурия няма да се опита да повтори триумфа си от Световното състезание в ЮАР през 2010 година.

Появата на перспективни играчи като Педри, Феран Торес и Ансу Фати предвещава положително бъдеще за иберийците, само че остава да забележим дали Испания ще бъде задоволително мощна, с цел да стигне до дъно в задачата си в Катар през ноември и декември. Участието на отбора в Лигата на нациите през предходната година дава оптимизъм на почитателите, откакто командата на Луис Енрике игра край, който загуби от към момента настоящия международен първенец Франция.

Селекционерът не се колебае да вади от състава си огромни имена в опит да сложи акцент върху творчеството. А когато нещата на Ла Фурия потръгнат в нахлуване, е доста мъчно на противниците да се бранят против тях.

Старши-треньорът Луис Енрике към този момент натрупа сериозен опит и сигурно има хрумвания по какъв начин да извлече най-хубавото от младите звезди в състава си, а те не са по никакъв начин малко. Всички в Испания чакат Педри, Гави, Ансу Фати и Феран Торес да бъдат гръбнака на новото " златно " потомство на страната, а самите играчи са подготвени да оставят сърцата си по терените в Катар.



Енрике знае по какъв начин се прави

Енрике е един от дребното треньори на национални тимове със значими триумфи на клубно равнище. Той изведе Барселона до требъл през сезон 2014/15, когато Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар пълниха противниковите мрежи.

" Ла Фурия " отпадна в 1/2-финалите на Евро 2020 през предишното лято, като този резултат беше признат позитивно. Сега обаче упованията са още по-високи и огромната цел пред 52-годишния познавач от Хихон е да върне международната купа на Иберийския полуостров (9.00 испанците да станат международни първенци в Катар).

" Нямам никакви подозрения в себе си ", споделя Енрике и тези негови думи изцяло дават отговор на характера му. Той е явен, пряк, целенасочен и постоянно подготвен да се бори до последно.

Младата звезда Педри

Трудно е да бъде несъмнено най-яркото име в състава на Испания, само че въпреки всичко ще се спрем на Педри. Асът на Барселона ще навърши 20 години по време на финалите в Катар, само че макар нежната си възраст към този момент е натрупал забележителен опит в националния отбор.

Педри кара почитателите на " Ла селекцион " да се вълнуват всякога, когато допира кълбото. Той се чака да бъде основна единица в тима на Енрике по време на Световното, по този начин както беше на Европейското доскоро повече от година.

Трудно начало, само че мощен свършек на пресявките
Испания завоюва квота за Катар, откакто приключи на върха в група В с актив от 19 точки от 24 вероятни. Не всико обаче мина по " мед и масло " за тима, като най-сериозни бяха проблемите първоначално.

Неизвестните пред " Ла Роха " бяха доста след четвъртия кръг, откакто бяха записали загуба от Швеция и реми против Гърция. След това обаче отборът подвигна оборотите и завоюва останалите си четири мача до края.

Последният от тях, против Швеция в Севиля, се явяваше директна борба за първото място в потока. Развръзката пристигна едвам в 86-та минута, когато Алваро Мората вкара единствения гол.



Ахилесовата пета

Испания може да хипнотизира всеки противник, движейки ловко топката по терена, само че това, което липсва на тима е точният завършващ удар. Този минус беше изтъкнат и в квалификациите, където отборът раздели с Швейцария последното място по маркирани голове измежду спечелилите в групите с 1.8 попадения приблизително на мач.

Титулярният централен нападател Мората има всичко належащо, с цел да материализира основаните от тима положения, само че много постоянно просто не го прави (51.00 таранът на Атлетико Мадрид да покаже друго лице в Катар и да стане голмайстор на турнира). Потенциалните му заместници Борха Иглесиас, Жерард Морено и Родриго към момента не са посочили, че заслужават да водят офанзивата.

Яго Аспас? Стрелецът на Селта Виго би могъл да бъде решение на проблемите на Испания пред гола, само че по неразбираеми аргументи Енрике не го вика в състава си. Непонятни, защото асът от Моаня бележи постоянно по над 14 гола от сезон 2014/15.

Германия

Германия беше първата европейска страна, която си извоюва присъединяване в Световното състезание в Катар и ще се стреми да вземе реванш за кошмарното си показване в Русия през 2018 година. Бундестима влиза в първия си огромен шампионат без Йоахим Льов от съвсем две десетилетия. Той беше помощник на Юрген Клинсман, когато Маншафтът игра 1/2-финал на родна земя през 2006 година, преди да стартира своя личен 15-годишен мандат на горещия стол.

Кулминацията на ерата на Йоги Льов, несъмнено, беше в Бразилия през 2014-а, когато Германия подвигна международната купа. След разочароващото показване на Евро 2020 наставникът беше заменен от някогашният си помощник Ханзи Флик, който има опцията да управлява едно в действителност извънредно даровито потомство на германците.

Отборът завоюва девет от десетте си квалификационни мача, макар че през март 2021 година загуби с 2:1 вкъщи от Северна Македония. Неочакваната загуба в Дуисбург беше едвам третото проваляне на националния тим в квалификации за Световната купа и първото от 2001 година насам (когато загуби с 5:1 в Мюнхен от Англия).

След неуспехите по време на втората част от дългогодишното управление на Йоахим Льов, а точно ранните отпадания от Мондиал 2018 и Евро 2020, Ханс-Дитер Флик върна германците на прав път. Той възвърне манталитета на победител, груповата единодушие и добави повече гладкост в атакуващ проект.

В допълнение към опитните играчи, с които Флик към този момент разполага се появиха и надарени младежи в лицето на Карим Адейеми, Нико Шлотербек, Джамал Мусиала и Флориан Вирц.

История

Германия е един от най-успешните национални тимове в интернационалните надпревари, като е спечелила четири международни купи, три европейски шампионати и една Купа на конфедерациите.

Освен това, немците са заемали второ място на Европейското състезание три пъти, четири пъти на Световното състезание и още четири пъти са се класирали на трето място на Световни шампионати.

В края на Световното състезание по футбол през 2014 година " маншафтът " получи втория най-голям Ело рейтинг от всички национални футболни тимове в историята - 2223 точки.

Последният огромен триумф за германците бе на Мондиал 2014, когато те завоюваха финала против Аржентина с помощта на гола в спомагателното време на Марио Гьотце.

Пътят към Катар

Маншафта се класира за Световната купа през 2022 година с помощта на в действителност ужасно показване в европейските квалификации. Те оглавиха група J след преобладаващи изяви в съвсем всичките си мачове. Играчите на Флик завоюваха девет от 10-те си мача и изгубиха единствено един. Те вкараха 36 гола и позволиха единствено 4 в целия квалификационен поток.



Селекционерът

На 25 май 2021 година Германският футболен съюз разгласи, че Ханзи Флик е подписал тригодишен контракт за старши треньор на немския народен тим по футбол, който влиза в действие от 1 август 2021 година

Той размени досегашния си началник Йоахим Льов след края на Евро 2020 заради незадоволителни резултати.

На 2 септември 2021 година Флик печели първия си мач отпред на Маншафта след триумф с 2:0 против Лихтенщайн в квалификационен мач за Световното състезание по футбол през 2022 година

Ръководеният от Флик тим е записал единствено една загуба от осем мача досега през тази календарна година (0:1 от Унгария).

Значими играчи

Безспорно един от най-важните играчи за Германия на Флик е Томас Мюлер, който е все по този начин жаден за принос. Прекрасен трети нападател, цялостен с ловкост и опортюнизъм в изявите си.

Играчът на Байерн получава повиквателна за националния тим на Германия през 2010 година На Световното състезание по футбол през 2010 година той вкарва пет гола в шест участия, като Германия приключва на трето място.

33-годишният състезател е разгласен за най-хубав млад състезател на шампионата и печели " Златната обувка " като най-хубав изпълнител на шампионата с пет гола и три асистенции. На Световното състезание по футбол през 2014 година той играе значима роля за спечелването на трофея от тима, като отбелязва пет гола.

Мюлер е най-награждаваният немски футболист в историята с 31 трофея, като изпреварва 26-те на Бастиан Швайнщайгер.

Тактиката

Както и по време на плодотворния си престой в Байерн, Флик продължава да разчита на групировката 4-2-3-1.

Това е система, в която играчите му, изключително тези в офанзива, имат свободата да имат повече независимост на деяние и да се редуват на разнообразни позиции.

Докато при притежаване на топката шаблонът се трансформира на 3-2-5 или даже 3-1-6.

Япония

" Самураите " в никакъв случай не е са прескачали оттатък 1/8-финалите на мондиали, само че няма да спрат да се пробват да го създадат. Япония е микс от опитни играчи и надъхани младоци, което я прави рисков противник за всеки.

В отбора са добре познатите на целия свят Такехиро Томиясу от Арсенал и някогашният състезател на Ливърпул Такуми Минамино, който към този момент брани цветовете на френския Монако. Квалификациите минаха добре за " самураите ", които мечтаят да изненадат някой от европейските колоси в потока и да прескочат групата.

Коста Рика

Съдбата на Коста Рика беше решена от междуконтиненталния плейоф след четвъртото място в квалификациите за КОНКАКАФ. Тимът беше изпреварен от Съединените щати по голова разлика и трябваше да се помири със ориста си, само че сподели темперамент.

Водени от ветераните Кейлор Навас и Браян Руис, костариканците съумяха да надделеят над Нова Зеландия с 1:0 след гол още в 3-тата минута на някогашния нападател на Арсенал Джоел Кембъл.

Атаката е най-силното звено на отбора, само че в отбрана те ще би трябвало да се положат големи старания, с цел да противодействат на останалите класни отбори в група Е.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР