Груба грешка в самото начало се оказа фатална Лудогорец отпадна

...
Груба грешка в самото начало се оказа фатална Лудогорец отпадна
Коментари Харесай

Лудогорец приключи участието си в Лигата на конференциите

Груба неточност в самото начало се оказа съдбовна
Лудогорец отпадна от шампионата Лига на конференциите след проваляне с 0:1 от швейцарския Сервет вкъщи.

Така след 0:0 преди седмица в Швейцария, родният първенец отпада с общ резултат 0:1, с което към този момент 10 години не съумява да преодолее противник в Европа напролет.

Разбира се, самото присъединяване на роден клуб в европейските шампионати напролет си е триумф, само че като че ли за втори следващ сезон разградчани би трябвало да съжаляват, че не реализираха освен това.

И до момента в който предходната година отпадането пристигна след дузпи против Андерлехт, в този момент крахът се дължеше на едно ранно и по много безразсъден метод позволено попадение от Лудогорец.

Попадение, след което Лудогорец имаше своите шансове, имаше и цялостното игрово превъзходство и въпреки да се сътвори усещане, че Сервет не превъзхожда изключително родния първенец, крайната победа и насладата след мача бе точно за швейцарците.
 Снимка: АР/БТА
А решителният гол в мача падна още в шестата му минута, освен това след безспорен подарък от страна на Лудогорец.

Клод Гонсалвеш направи много ефектна асистенция, страховит извеждащ пас зад защитата, само че казусът бе, че той изведе не собствен съотборник, а съперник в лицето на Тимоте Коня.

Фрацузинът, се оказа самичък против стража на Лудогорец и промуши топката сред краката му, с цел да даде задатък на Сервет.

Това бе и основният момент, от който швейцарците се нуждаеха, с цел да решат конфликта.

Разбира се, след гола към този момент задължените да търсят равнене разградчани бяха надалеч по-активният отбор.

Доминацията откъм притежание на топката, надзор над протичащото се на терена, само че без чисти положения през първата част за Лудогорец. Играчите на родния първенец насочиха няколко рискови удара, само че голът не изглеждаше близо в нито един миг.

Това се промени през втората част, когато атакаите на разградчани станаха още по-опасни и нямаше да е несправедливо, в случай че резултатът бе подравнен.

Само в границите на няколко минути Дуа и Нареси насочиха рискови удари с глава от чисти позиции, само че и двата шанса се оказаха в обсега на вратаря на Сервет.

Това бе капитанът на швейцарците - Жереми Фрик, който е локално момче от Женева, а той се оказа героят на родния си отбор в 70-ата минута, когато Кайо Видал се оказа на отлична позиция, само че бе спрян от вратаря.
 Снимка: АР/БТА
А в заключитлените минути натискът на Лудогорец стана по-скоро безреден. Загуби се концепцията в офанзива и нова заплаха не последва. Половинчати благоприятни условия, само че без гол.

Всичко това означаваше общ резултат 0:1 и завършек на европейското присъединяване на Лудогорец през този сезон. Фокусът към този момент се насочва напълно на локално равнище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР