Гросмайстор Антоанета Стефанова заема 13-та позиция след втория ден на

...
Гросмайстор Антоанета Стефанова заема 13-та позиция след втория ден на
Коментари Харесай

Антоанета Стефанова е 13-та след втория ден на Световното първенство по ускорен шахмат в Казахстан.

Гросмайстор Антоанета Стефанова заема 13-та позиция след втория ден на Световното състезание по интензивен шахмат в Казахстан.

Днес някогашната международна шампионка записа три победи, надигравайки Дария Чарокина от Русия белите фигури и Меруерт Камалиденова от Казахстан и Улвия Фаталиева от Азербайджан с черните. В същото време българката отстъпи на представителката на Индия Савита Шри и по този начин след 8-ия кръг е с актив от 5.5 точки в генералното класиране, което ѝ отрежда 13-то място все още.

По този метод Антоанета Стефанова записва скок от 25 позиции в подреждането спрямо вчерашния ден, когато тя приключи 38-ма. Лидерка към този миг е китайката Чжун Тан с 6.5 точки.

При мъжете пък Иван Чепаринов записа една победа и две ремита в границите на втория спортен ден, което му разреши да се изкачи до 33-то място в подреждането с актив от 4.5 точки. Другият ни представител Момчил Петков пък приключи днешния ден с победа, реми и загуба и със общ брой от 1.5 точки заема 137-ма позиция. Лидер е норвежецът Магнус Карлсен със 7.5 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР