Грипът започва внезапно, в рамките на 2-3 часа губиш сила,

...
Грипът започва внезапно, в рамките на 2-3 часа губиш сила,
Коментари Харесай

Ето ги първите симптоми на грипа и какво трябва да направим веднага


Грипът стартира ненадейно, в границите на 2-3 часа губиш мощ, вдигаш температура болки в гърлото, тежест в белия дроб, суха кашлица, боязън от светлината. Обикновено това е грипът. Задължително обаче има температура, болки в ставите. Течението на нос нормално не е грип. Това са други вируси, които са сезонни. Вече си е време, застудя. Това сподели проф. доктор Тодор Кантарджиев в ефира на Нова телевизия, говорейки за признаците на рисковия грип, за които хората би трябвало да наблюдават.
По думите на експерта, към този момент е потвърдено, че грип може да се хване освен посредством кихане, а когато се пипне повърхнина, върху която някой е кихнал до 3 часа по-рано. Също е потвърдено, че мокрите кърпички работят по този начин добре за предварителна защита на грипа, колкото и имунизацията. „ Навремето всеки ден ревизираха в учебно заведение дали са ти чисти ноктите и дали имаш кърпичка “, напомни доктор Кантарджиев, визирайки, че положителната персонална хигиена е доста значима при предварителната защита на рисковата болест. Кантарджиев също разбираем че кихането в лакътя е било въведено първо в детските градини във Финландия. Той разясни, че е неверно да се закрива при кихане с ръка устата, тъй като по-късно с нея може да се здрависаш някой. Кантарджиев изясни и какво да вършат хората при появяването на първите признаци на грип или друга болест. „ Веднага би трябвало да се консултираш с персоналния си доктор. Трябва незабавно да му се обадиш по телефона. И той да ти каже: Помниш ли това лекарство, което ти споделих да си купиш преди два месеца. Трябва да започнеш да го приемаш “, сподели лекарят.
Що се отнася до въпроса, дали към този момент има зараза от грип в България, Кантарджиев, че “когато се вдигне доста звук, че нещо се чака, ставаме по деликатни и научваме неща, които не сме ги забелязвали по-рано “. По думите ми и тази година не се чака нещо по-различно от това, което се е случвало и предходната година. „ Усложнения има едно на хиляда. На 10 000 заболели един прави инфектиране на мозъка, само че ясните неща за грипа са, че стартира циркулация на група Б. В Европейски Съюз се оказа, че в 19 страни са открити обособени варианти. Но кой знае какво по друго от предишните години не чакаме “, сподели той.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР