Грип все по-често се изолира, всъщност сезонът започна по-рано и

...
Грип все по-често се изолира, всъщност сезонът започна по-рано и
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Грипният сезон започна по-рано, имаме над 10 случая от грип А

Грип все по-често се изолира, в действителност сезонът стартира по-рано и с от ден на ден случаи.Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ проф. Ива Христова от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

" Освен трите случая на свински грип, имаме над 10 случая още веднъж на грип А (H1N1) за който е особено, че визира най-много дребните деца до 4 година и възрастните хора. Това е и наклонност за цяла Европа да стартира по-рано сезонът, това е предстоящо. Въпросът е по какъв начин ще се развие оттук насетне грипният сезон, каква височина ще доближи грипната вълна, тъй като въпреки всичко сме още първоначално. Очакваме пикът може би края на януари-февруари, последователно затихване на вълната март или април “.

Симптомите на свинския грип не се отличават от елементарния, добави Христова. " Скоростта на настъпване на признаците също варира. За грипа е особено, че бързо стартира, т.е. за няколко часа здрав човек внезапно става в много тежко положение. Чувства мощна изнемощялост, главоболие, болки в мускулите и несъмнено температура. За да се дефинира какъв тип е грипът става с проби “.

За предотвратяване са общоприетите ограничения, само че за лекуването има характерни противогрипни препарати, които би трябвало да се стартират още в първите ден-два, изясни Христова. " Ваксините против ковид са характерни, ориентирани са единствено против ковид. Грипните ваксини също са мощно характерни против грип и няма кръстосано предотвратяване. “

Никой не може да предскаже дали и по кое време ще има вълна от ковид, всичко зависи от разновидностите на самия вирус, съобщи Христова. " С времето се усилва шансът да няма съществени разновидности. И защото такива от няколко месеца нямаме, прекомерно евентуално е да сме в една обстановка, в която ще има краткотрайни повишавания, само че няма да сме очевидци на високите талази с многото болни от преди примерно 1 година “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР