Григор Димитров започна Australian Open с амбиции да стигне до

...
Григор Димитров започна Australian Open с амбиции да стигне до
Коментари Харесай

Какво предстои за Григор Димитров след пропуснатия шанс в Мелбърн

Григор Димитров стартира Australian Open с упоритости да стигне до първия си край в Големия шлем. Българският тенисист имаше имаше страхотна опция, само че я пропусна след мъчителна загуба в четвъртфиналите от 49-ия в света Кайл Едмънд.

Димитров спря едно ходило по-ниско, в сравнение с стигна преди година в Мелбърн. Това няма да се отрази съществено на позицията му в ранглистата. В най-лошия случай той ще отстъпи едно място и ще бъде №4 в понеделник.

След изваждането на актива от миналогодишния полуфинал Димтров ще има 4630 точки и ще остане на 20 пред Александър Зверев. Българинът може да бъде изпреварен единствено от Марин Чилич, който ще играе с Едмънд в полуфиналите. Ако се класира за финала, хърватинът ще има 4960 точки, а при купа ще събере 5760.

Димитров има удобен задатък от 570 точки пред шестия Доминик Тийм и 1170 пред седмия Давид Гофен. Останалите тенисисти в челната десетка изостават с близо 2000 точки от първенеца във финалите на АТП в Лондон.

От тук до шампионата в Синсинати, където подвигна първата си купа от сериите " Мастърс ", Димитров има да пази общо 1090 точки.

Най-голямата част от тях - 250, бяха извоювани от шампионата в София. От 4 до 11 февруари българският тенисист ще се завърне в зала " Арена Армеец ", с цел да пази купата от предходната година. Той ще бъде единственият състезател от топ 20 в конкуренцията.



Димитров има пред себе си голям брой шампионати, в които може да надгради по отношение на 2017 година Това важи в най-голяма степен за " Ролан Гарос ", " Уимбълдън " и US Open. Освен това предишния сезон българинът мина третия кръг единствено в два от деветте шампионата от сериите " Мастърс ".

Поне до финалните месеци от сезона международната класация е последното нещо, което би трябвало да тормози Димитров. Големият въпрос сега е по какъв начин той ще се отърси от горчивия усет, който безспорно ще остави пропуснатият късмет в Мелбърн.

" Трудно е да скрия разочарованието. Разочарован съм, това усещам. Боли ме и по този начин би трябвало да бъде ", съобщи третият в света. Българинът уточни, че има какво да усъвършенства и се надява да си върне ритъма в идващите седмици.

 Какво следва за Григор Димитров след пропуснатия късмет в Мелбърн
© Reuters

Поведението му на кортовете в Австралия не дава мотиви за връщане към спомените от огромния спад, който последва след огромния пробив през 2014 година Димитров е радикално друг тенисист и представянето в Мелбърн беше следващото доказателство.

В момента българинът е същински войник, който е подготвен да остане на корта повече от пет часа, в случай че се наложи, само че да завоюва последната точка - без значение какъв брой първокласен тенис е посочил и какъв брой двойни и непредизвикани неточности е направил. Той постоянно е бил сериозен към себе си, само че към този момент наподобява като състезател, който е подготвен да преглътне разочарованието и да се насочи към идващото предизвикателство.

" Много съм сериозен към себе си. Винаги желая да се надсмивам над себе си. Когато не реализира каквото съм възнамерявал, това в действителност ме поваля, натъжава ме. Миналата година тук беше доста тежко след загубата в полуфинала (от Рафаел Надал), само че трябваше да се подвигна и да продължа. Хубавото в тениса е, че постоянно има последваща седмица ", сподели още Димитров на конференцията след загубата от Едмънд.



Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (631)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР