Григор Димитров трябваше сериозно да се потруди във втория си

...
Григор Димитров трябваше сериозно да се потруди във втория си
Коментари Харесай

Григор след обрата: Не играх най-добрия си тенис, но не спрях да вярвам в победата

Григор Димитров трябваше съществено да се потруди във втория си дуел в Монте Карло против Душан Лайович, само че все пак съумя да докара нещата до сполучлив за себе си свършек. Българинът изоставаше с пасив от сет и пробив, само че след това събитията на корта поеха в изцяло друга посока и в оставащото време от мача нашият съотечественик доминираше протичащото се, с цел да затвори срещата в своя изгода и да откри място на осминафиналите. В изявлението на корта след успеха Гришо не скри насладата си и дефинира психическата си резистентност като ключа към триумфа.

" Условията през днешния ден през целия ден бяха доста тежки. Имах и сложен конкурент - Душан е страховит на всяка една настилка, само че на алено е още по-опасен. Знаех, че ще бъде тежък мач. Все още диря оптималния си темп на клей и съм извънредно благополучен, че завоювах този мач. Благодаря и на публиката, която остана до толкоз късно да ни поддържа!

Доволен съм от всичко показано през днешния ден. Тенисът е сложен спорт и в случай че даже едно нещо не действа както би трябвало, то рефлектира върху второ, а то върху трето и по този начин нататък. Най-важното е душeвността, а през днешния ден тя беше на чудесно равнище - резервирах хладнокръвие по време на целия дуел и имах вяра в триумфа. Да, не демонстрирах най-хубавата си игра, само че все пак открих метод да победя, което ме прави същински благополучен ", приключи първата ни ракета.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР