Григор Димитров ще срещне Доминик Тийм във втория кръг на

...
Григор Димитров ще срещне Доминик Тийм във втория кръг на
Коментари Харесай

Григор срещу Доминик Тийм в Уинстън-Сейлъм

Григор Димитров ще срещне Доминик Тийм във втория кръг на шампионата в Уинстън-Сейлъм. Интригуващият дуел сред двамата някогашни №3 в света ще се играе на централния корт във вечерната сесия през днешния ден, като ще стартира не преди 2 часа след среднощ българско време.

Българинът получи “уайлд кард ” за присъединяване в шампионата след ранното си отпадане на “Мастърс ”-а в Синсинати. Той е подложен под №1 в главната скица и почиваше на старта. Тийм от своя страна трябваше крепко да се потруди за успеха с 6:7(5), 7:5, 7:6(6) над Джей Джей Уолф след три часа и 10 минути игра.

Мачът бе доста динамичен и под напрежение, като дъжд го прекъсна за дълго време в третия сет. В решителния тайбрек Тийм поведе с 4-1, само че Уолф завоюва пет поредни точки и обърна до 6-4, осигурявайки си два мачбола. Австриецът обаче отхвърли да се съобщи и със зъби и нокти се пребори за идващите четири точки, които подпечатаха успеха му.

встриецът е преследван от серия от травми след спечелването на купата на US Opeп през 2020 година. Той претърпя интервенция на китката, поради която бе 9 месеца отвън корта. Тийм се завърна в шампионатите през март, само че дълго време на успяваше да откри пътя към успехите и салдото му през този сезон е 8 победи и 11 загуби.

Това ще бъде седми мач сред Григор и Доминик, като статистиката е в интерес на първата ни ракета - 4-2. За последно двамата бяха противници на осминафиналите на Откритото състезание на Австралия пред 2021 година, когато Димитров завоюва с 6:4, 6:4, 6:0.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР