Григор Димитров ще спори с трикратния шампион от турнирите на

...
Григор Димитров ще спори с трикратния шампион от турнирите на
Коментари Харесай

Жребият за Уимбълдън е хвърлен, Григор Димитров почва с именит съперник

Григор Димитров ще спори с трикратния първенец от шампионатите на Големия шлем Стан Вавринка в първи кръг на " Уимбълдън ", отреди жребият в Лондон, съобщи БГНЕС. Първият мач на българина ще е в понеделник, 2 юли.
Съперникът на Гришо тази година игра на шампионата в София, където замести точно българина. Стан бе лидер в схемата, само че отпадна на полуфиналите. След травма в коляното, швейцарецът още е надалеч от най-хубавата си форма, а тревата му е и най-слабата настилка. Той записа едвам 1 победа в 3 мача на трева тази година, като загуби в Куинс от Сам Куери във втори кръг с 1:2 сета и беше победен от Анди Мъри в Ийстборн, вземайки единствено 4 гейма.
Двамата са положителни другари отвън корта, а на него са се срещали шест пъти и Димитров води с 4:2, като следващите му победи са четири, а загубите си претърпя през 2011 и 2013 година.
Димитров завоюва единствения мач сред двамата на трева през 2014 година в лондонския Куинс Клъб безапелационно в два сета. Първата ни ракета предходната година преодоля трима противници на " Уимбълдън ", а на 1/8 финалите загуби от бъдещия победител Роджър Федерер. Най-доброто си показване в този шампионат от Големия шлем българинът записа през 2014 година, когато стигна до полуфиналите и в тази фаза отстъпи пред Новак Джокович в епична петсетова борба.
33-годишният Вавринка е стигал най-вече до 1/4 финалите на " Уимбълдън ", а предходната година загуби от Хуан Мартин дел Потро във втори кръг. Евентуален съперник на Григор Димитров в 1/4 финалите е Марин Чилич.
Любимецът на локалната аудитория и повторен победител Анди Мъри ще започва с мач против Беноа Пер. Световният номер едно Рафаел Надал, който е втори подложен в схемата поради метода на пресмятане, вземащ под внимание триумфите на трева, излиза против подлия израелец Дуди Села, а настоящият първенец Роджър Федерер ще стартира отбраната на купата си против сърбина Душан Лайович.

Full #wimbledon men`s draw pic.twitter.com/feOSbclX2U
— Reem Abulleil (@ReemAbulleil) June 29, 2018
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР