Григор Димитров се смъкна до 32-ра позиция в обновената световна

...
Григор Димитров се смъкна до 32-ра позиция в обновената световна
Коментари Харесай

Григор изпадна от Топ 30, Мико Кузманов също назад в Световн...

Григор Димитров се смъкна до 32-ра позиция в обновената международна класация на АТП. От през днешния ден Димитров губи от актива си 360 точки, които завоюва с достигането си на полуфиналите на Мастърса в Индиън Уелс преди година, заради което се смъква с осем позиции в класацията и изпада от топ 30 за първи път от месец март насам. Тази седмица Григор ще взе участие на шампионата от сериите АТП 250 в Стокхолм, където ще срещне чеха Иржи Лехечка в първия кръг.

Сериозен спад в ранглистата записва и втората ракета на България Димитър Кузманов. Той губи 80 точки от актива си, които завоюва преди година с купата на Чалънджъра в Барселона, заради което пада с 39 позиции в подреждането и към този момент е номер 207 в света. Само 10 места по-надолу е Адриан Андреев.

В челото на ранглистата няма съществени разбърквания, като канадецът Феликс Оже-Алиасим се завръща в топ 10 след извоюваната купа във Флоренция в неделя, до момента в който Андрей Рубльов, първенец от Хихон от миналата седмица, се изкачва до осмо място. Двамата също по този начин усъвършенстваха възможностите си да се класират за Финалите на АТП в Торино, като заемат последни две позиции, даващи право на присъединяване в шампионата на най-хубавите осем.

Първата ракета на България Виктория Томова падна с една позиция в международната класация на Женската тенис асоциация (WТА), която беше оповестена публично тази заран.Томова, която през предходната седмица не взе участие в шампионати, остава с актив от 679 точки, само че към този момент е 94-а в класацията. 

Втората ракета Изабелла Шиникова отбелязва напредък с пет места, до №232 с 268 точки. Третата ракета на страната Гергана Топалова се изкачи с 22 позиции до рекордната в кариерата си 310-та със 192 точки, откакто по-рано през месеца доближи до полуфиналите на шампионата на Световната федерация ITF в Созопол с награден фонд 25 хиляди $.

Денислава Глушкова също означи рекорден напредък. Тя завоюва купата в Созопол и прогресира с 485 места, като към този момент е номер 600 в света с 58 точки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР