Григор Димитров се превърна в големия печеливш от това, че

...
Григор Димитров се превърна в големия печеливш от това, че
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Джон Иснър - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров се трансформира в огромния печеливш от това, че Новак Джокович не бе позволен до присъединяване на Мастърса в Индиън Уелс, защото точно българинът зае неговото място в схемата и към този момент съумява да се възползва по отличен метод от разкрилата се опция пред себе си, тъй като през днешния ден реализира втора поредна двусетова победа над Александър Бублик, гарантираща му място в осминафиналната фаза на конкуренцията. Там го чака конфликт с локалния представител Джон Иснър, който е някогашен финалист в Калифорния от изданието на шампионата през 2012 година

До този миг двамата състезатели са се изправяли един против различен общо 3 пъти в публични срещи, като салдото е на страната на американеца, който води с 2:1 победи. Любопитен факт е, че в историята на тяхното съревнование пет от седемте изиграни сета посред им са завършвали след тайбрек. Единственият триумф на нашето момче идва на Мастърса в Синсинати през 2017 година, когато по време на феноменалния си рейд към купата Гришо надвива точно над Иснър на полуфиналите.

Дали родният ни представител ще успее да повтори чудесното си показване от гореспоменатия дуел, ще разберем през днешния ден в конфликта с предстоящ начален час към 23:00 часа българско време, а до тогава дано разгледаме какви са възможностите на Димитров да изравни резултата в директните им срещи.

Какво да чакаме от Джон Иснър?

Американецът е на 36 години, играе с дясната ръка и извършва бекхенд с две ръце. Местният любим е висок внушителните 208 сантиметра, което до огромна дефинира неговите стилови му характерности. Ветеранът може да се похвали с цели 16 трофеи от конкуренциите на ATP, както и с рекордно класиране от номер осем в международната класация. Безспорно най-големият му триумф е спечелването на Мастърса в Маями през 2018-а година, когато на финала побеждава Александър Зверев.

Иснър е определян от съвсем всички свои сътрудници за тенисиста с най-хубав начален удар в Тура, като постоянно можем да го забележим по какъв начин изстрелва даже вторите си подавания с над 200 километра в час. Сервисът на колоса има впечатляващо многообразие и надалеч не се крепи единствено на скоростта си, тъй като постоянно Биг Джон прибягва до мощно подсечени подавания, които му отварят корта за елементарно завършващо воле, а кик сервисът му е кадърен да отскочи по подобен метод, че топката непосредствено да прескочи съперника му.



Световният номер 23 обича да нападна мрежата, което е подбудено от големия му обсег и това му носи сериозен триумф, защото е съвсем невероятно да го разминеш или прехвърлиш. Американецът е силов играч, който разчита на бързи точки, тъй като няма по какъв начин да има изключително добре придвижване с сходни на своите ръстови параметри, тъй че дългите замени значително ще бъдат табу в идния дуел.

36-годишният състезател подхваща оптимален риск при своите ретури, знаейки по какъв начин няма да има късмет, в случай че разиграването се удължи и рисковият му метод е кадърен да го направи рисков противник за всеки един в Тура и на процедура се трансформира в съвсем несломим, когато уинърите завалят от неговата ракета, комбинирайки ги с могъщото му първо подаване.

Как може да се опълчи Григор Димитров?

Играта на деец обаче не е лишена от пробойни, въпреки че евентуално точно той е играчът с най-постоянни резултати на твърдите кортове в Съединени американски щати през последното повече от десетилетие, изключвайки членовете на Голямата тройка. Иснър има доста уязвим бекхенд и го употребява основно само да трансферира топката от другата страна. Понякога 23-тият подложен има свойството да пуска противоположния си удар по правата, единствено че това са по-скоро обезверени опити, подбудени от изтощение, и в огромен брой от случаите водят до мигновена неточност.

Григор би трябвало да заложи съвсем напълно на слайсовете си, които да минават оптимално ниско над мрежата, принуждавайки колоса да отиграва мощно наведен идващия си удар. Този способ е извънредно сполучлив против високи състезатели, защото техният комфорт е безпределно нарушен и за тях става доста мъчно да се нагласят към топката, която на процедура попада в краката им и оттова става съвсем невероятно да се направи качествено осъществяване.

Димитров е задължен да работи по същия метод при офанзивите към мрежата на съперника му, чието постоянно съществуване нагоре беше разисквано. Би било безразсъдно да се търси пряк минаващ удар против американеца, който ти оставя напълно дребна част от корта, и би трябвало да се работи хитро. Най-добрият вид е удар, ориентиран към тялото или ниско свалена топка, като по този начин Иснър евентуално ще може само да вкара последвалото воле в очертанията на корта и оттова ще се трансформира в лесна плячка за хасковлията.



Българинът непременно ще се опита да движи Биг Джон по целия корт, щом получи самодейността, и бавните условия му дават съществено преимущество, тъй като са сериозен отзив за съществуването на дълги разигравания. Колкото повече се удължи мачът, то толкоз по-добре би било за Гришо, чиято физическа устойчивост е съсловия над тази на по-нискоранкирания тенисист и може да се окаже решаваща в възможна дълга борба сред двамата.

Очаквания и коефициенти:

Очаквам да забележим обичайна за мачовете на Иснър картина, а точно съвсем никакви пробиви и вероятно спечелилият ще бъде избран в няколко решителни точки, при които по-големият механически боеприпас на нашия съотечественик ще бъде оръжието, с което той да надделее. Не би трябвало да забравяме неприятното събитие, че Димитров може въобще да няма късмет да разгърне играта си, вземайки под внимание невероятния начален удар на съперника. Точно по тази причина ще се въздържа от последна прогноза, като вероятно ни чака трисетова драма.

Букмейкърите също са разколебани, само че въпреки всичко дават известно преимущество на хасковлията, оценявайки възможностите му за триумф на 1.80, до момента в който тези на локалния любим се котират на 2.00. И въпреки сходни предвиждания постоянно да са били опровергавани в огромния тенис, то за нас остава вярата, че този път те фактически ще се осъществен. Двубоят по традиция пък ще може да наблюдавате на нормалните линкове в Tennis.bg!



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР