Григор Димитров се класира за втория кръг на първия за

...
Григор Димитров се класира за втория кръг на първия за
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за втория кръг в Мелбърн

Григор Димитров се класира за втория кръг на първия за годината шампионат от Големия шлемия - Откритото състезание на Австралия. Българинът преодоля на старта аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро след 4:6, 6:2, 6:0, 6:4. Във втория кръг противник на българина ще бъде спечелилият в мача сред Леонардо Майер и Томи Пол.
Двубоят не стартира по най-хубавия метод за Димитров. Още в първия гейм той трябваше да отразява две точки за пробив, само че избави подаването си. Мачът потегли гейм за гейм, а развръзката настъпи в деветия, когато аржентинецът проби и поведе. С елементарно извоюван гейм Лондеро затвърди пробива и поведе с 1-0 сета.

Това се оказа съвсем всичко от 26-годишния южноамериканец в този мач. След ново нерешително начало във втория сет българинът стана стопанин на корта след 3:2.Димитров се снабди с 2 следващи брейкпойнта при 15:40 и още първият късмет бе осъществен. Григор дочака неточност на пробвалия къса топка Лондеро и най-накрая проби, а по-късно с експресен гейм на нула затвърди преднината си и поведе с 5:2.

В осмия гейм Григор стигна до нова точка за пробив, която към този момент бе и с цената на сетбол. Тя бе осъществена от най-силния ни тенисист и резултатът в сетовете бе подравнен.

В третата част българинът се разигра, до момента в който противникът изглеждаше все по-неуверен.

Сетът стартира с ранен пробив, придружен от постоянен сервис и в последна сметка Григор не даде и гейм на противника - 6:0, и се приближи до успеха.

В четвъртия сет играта потегли гейм за гейм без пробиви, което продължи до 5:4 за българина. Сервирайки за оставане в мача в десетия гейм, Лондеро се пропука съществено. При 0:40 Димитров се снабди с три следващи мачбола, като осъществя втория и записа победа №60 в шампионати от Големия шлем.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР