Григор Димитров предстои да излезе на централния корт във Виена

...
Григор Димитров предстои да излезе на централния корт във Виена
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Даниил Медведев - анализи, коефициенти и очаквания

Григор Димитров следва да излезе на централния корт във Виена този следобяд в 15:00 часа българско време, с цел да се опита да продължи победния си ход в шампионата, търсейки класиране на четвърти следващ четвъртфинал в АТР Тура. Съперник на най-хубавия ни тенисист пък се явява защитаващият първенец и топ подложен в схемата Даниил Медведев, точно който преди година спря първата ни ракета в полуфиналната фаза и след това победи с купата, а за нас остава да създадем обичайния разбор преди мач на първата ни ракета.

Съперничество:

До момента двамата са се срещали общо 7 пъти, като салдото е в интерес на московчанина, който води с 5:2 победи. Първата победа на хасковлията над днешния му конкурент датира от дебютната среща посред им, състояла се на шампионата в Куинс през 2017-а година, когато Гришо надвива в три сета. Оттам насетне следват три следващи триумфа в интерес на международния №3, преди при петата им битка, състояла се в осминафиналната фаза на Мастърса в Индиън Уелс през 2021-ва, родният ни представител да показва чудесна игра и голям хъс за победа, с цел да сътвори един от най-хубавите обрати в кариерата си, връщайки се от 4:6 1:4, с което нанесе и първо проваляне на Медведев след триумфа му с купата от US Open.

Впоследствие в края на предишния сезон Гришо откри място в полуфиналната фаза във Виена, но някогашният номер едно се оказа прекомерно мощен за нашето момче и го надделя, преди да завоюва купата в австрийския град ден по-късно, а последната среща сред двамата се състоя през този сезон в Ротердам из авърши с разгромното 6:2 6:1 в интерес на московчанина Несъмнено най-големият конфликт посред им идва през есента на 2019-а година на Arthur Ashe Stadium в Ню Йорк. Както Даниил, по този начин и Григор вършат един от най-силните си " мейджър " шампионати, само че за наше страдание, невероятният рейд на най-хубавия ни тенисист бе пресечен след зрелищен конфликт, извоюван от руснака.

Какво да чакаме от Даниил Медведев?

Медведев е номер 3 в международната класация, извършва бекхенд с две ръце и има растеж от 198 сантиметра. Десничарят е на 27-годишна възраст и има 20 извоювани трофеи в ATP Тура, най-голямата от които завоюва по време на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2021-ва.

Безспорно играта на топ поставения във Виена е меко казано нетрадиционна, което го прави доста сложен за разчитане от страна на съперниците му и можеш да очакваш безусловно всичко от негова страна. Руснакът разполага с необикновено напредване по корта за височината си, а също така изрично е един от най-хубавите контраофанзивни състезатели в Тура и е в положение да отчая даже най-умелите атакуващи тенисисти.



Сервисът на Даниил е различен негов сериозен коз, защото му носи доста количество лесни точки и той няма никакви терзания да рискува и на второ подаване, употребявайки извънредно ловко ъглите на корта. Бившият лидер в международната класация е определян от мнозина за един от най-интелигентните играчи в спорта и самият Циципас признава, че Медведев може безусловно да те унищожи с вариацията си и подбора си на осъществявания. Медведев удря топката доста плоско, като би трябвало да разпознаваем бекхенда му за по-стабилния удар от главната линия, въпреки че е е кадърен да генерира сериозна скорост и от форхенд.

Няма по какъв начин да не споменем необикновено високото му качество на ретури, посредством което изцяло обезличава противниците си в хода на тазседмичната конкуренция. Безспорно можем да определим Даниил Медведев за един повсеместен играч, но без подозрение най-силното му оръжие се крие в неговото неизменност в дългите замени от дъното на корта.

Как би могъл да противодейства Григор Димитров?

Наглед задачата пред родния ни представител наподобява съвсем непостижима, само че това надалеч не е по този начин. В предишното руснакът е срещал компликации с разнородни противници, които имат повече варианти в атакуващ проект и са склонни да изкарат мача от обичаното еднотипно русло на някогашния " мейджър " първенец. Григор несъмнено влиза в графата на хората с богат механически боеприпас, като слайсовете и късите топки могат да се окажат една от рецептите за триумфа през днешния ден.



Българинът също така може да се пробва да насочва топката в центъра на корта, когато няма задоволително добра опция да нанесе уинър, тъй като съперникът му няма изявен завършващ удар и среща проблеми, щом е заставен на личен ход да задава темпото, имайки против себе си топка, която не има никакви характерности. Не е изключено и Димитров да привиква съзнателно московчанина на мрежата, защото там той надалеч не се усеща удобно и постоянно дава лесна опция след това да бъде разминат.

Важното е родният ни представител да не стопира да твори на корта, трансформирайки се в един енигматичен ребус, тъй като Медведев е същински тенис професор в тактическо отношение и бързо привиква със стиловите особености на противниците, а оттова насетне ги експлоатира по най-неприятния вероятен метод.

Очаквания и коефициенти:

Не можем да отречем, че руснакът е огромният любимец, единствено че позитивните знаци в играта на нашия съотечественик са налице и въпреки възможностите за победа да са по-добри за 3-ия в света, то не изключвам като опция българинът да сервира изненадата.

Букмейкърите обаче изрично заемат страната на Медведев, предлагайки ставка от 1.29 за негов краен триумф, до момента в който възможностите на Димитров се котират на 3.75, въпреки че тези предварителни прогнози постоянно биват опровергавани в професионалния тенис, като за нас остава да се надяваме този път казусът да е тъкмо подобен и първата ни ракета да ни зарадва с класиране за финала в австрийската столица, като срещата още веднъж ще можете да наблюдавате на нормалните линкове в Tennis.bg!

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР