Григор Димитров победи Александър Зверев в три сета и се

...
Григор Димитров победи Александър Зверев в три сета и се
Коментари Харесай

Григор надви Зверев за финал в Маями

Григор Димитров победи Александър Зверев в три сета и се класира за финала на шампионата в Маями. Българинът завоюва хубав мач след 6-4, 6-7(4), 6-4 за 2 часа и 40 минути на корта.

Димитров ще се бори за трофея с, който отстрани Даниил Медведев в другия полуфинал. Финалът е трети за него в Мастърс сериите, като до момента той има един извоюван и един изгубен. Титлата на Гришо е от Синсинати през 2017 година

С класирането си на финала 32-годишният българин, който сега е 12-и в международната класация, ще влезе в Топ 10 от понеделник. Григор ще се изкачи до девета позиция. Толкова високо той не е бил от 2018 година Димитров загуби седемте си последни мача против Зверев и взе първи триумф над германеца от 2014 година

Двубоят стартира с два гейма на нула за Григор. В петия гейм имаше и разиграване с 32 удара. В десетия гейм олимпийският първенец поведе с 30:0, само че Гришо направи четири следващи точки и взе сета.

Във втората част и двамата взимаха подаванията си и се стигна до тайбрек. В него Зверев стигна до четири сетбола, изпусна два, само че въпреки всичко взе третия и изравни резултата.

В третия сет при 1-2 гейма германецът имаше точка за пробив, само че хасковлията се отбрани. При 3-3 обаче Гришо стигна до две точки за пробив и го осъществя. В идващите си два сервис гейма българинът не даде точка на противника си и затвори мача.

GRIGOR. DIMITROV. | |

— ATP Tour (@atptour)
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР