Григор Димитров победи 203-сантиметровия поляк Йежи Янович с 2:0 сета

...
Григор Димитров победи 203-сантиметровия поляк Йежи Янович с 2:0 сета
Коментари Харесай

Григор Димитров продължава напред на турнира в Стокхолм

Григор Димитров победи 203-сантиметровия поляк Йежи Янович с 2:0 сета и се класира за осминафиналите на тенис шампионата в Стоклохлм от сериите АТП250.

Най-добрият български тенисист завоюва срещата в оспорвана конкуренция със 7:5, 7:6(5) след час и 38 минути игра. Така салдото от дуелите посред им към този момент е 3:2в изгода за осмия в международната класация.

Григор Димитров е подложен под номер 1 в главната схемана шампионата и в идващия кръг излиза против Миша Зверев. Германецът в профил чеха Виктор Троицки с 2:0 сета (6:2, 6:3).

Димитров има две победи против Зверев през тази година. Първата е от февруари на шампионата в Ротердам, а втората от август в Монреал. Ако го победи още веднъж, българинът ще отбрани точките си в шампионата от предишния сезон, когато отпадна на полуфинал от Хуан Мартин дел Потро, който след това завоюва трофея.

Успехът на Димитров против Янович е 12-ти в последните му 15 мача. Българският тенисист претърпя две пораженияот международния номер едно Рафаел Надал в границите на седмица на шампионатите в Пекин и Шанхай. Другата му загуба е от Андрей Рубльов във втори кръг на ткритото състезание на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР