Григор Димитров отпадна от турнира от сериите Мастърс 1000 в

...
Григор Димитров отпадна от турнира от сериите Мастърс 1000 в
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна от турнира в Париж след драматичен мач с Иснър

Григор Димитров отпадна от шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Париж след трагичен мач против Джон Иснър. Българският тенисист направи нов мощен мач и макар, че изоставаше с един сет, против високия 2.08 метра американец, не се съобщи. След 6:7 (10), 7:5, 6:7 (2) той се съобщи пред 14-ия в международната класация и не съумя да се класира измежду осемте най-хубави в конкуренцията.

Димитров водеше с 5:2 в решителния трети сет, само че една двойна неточност го пречупи и докара до тайбрек. След 2.48 часа той напусна шампионата.

Срещата се трансформира в надстрелване поради бомбения сервис на Иснър. В първия сет той осъществя 12 аса, а българинът нямаше отговор. В идващите две елементи преимуществото му не беше толкоз огромно, само че във значимите моменти американецът постоянно се опираше на сигурния си начален удар. Той приключи мача с

За първи път в кариерата си Димитров прескача третия кръг на шампионата в Париж. В последните четири сезона той отпадаше навръх тази фаза във френската столица, а в дебюта си през 2012 година загуби във втори кръг.

На четвъртфиналите Димитров ще се срещне с Хуан Мартин дел Потро за пети път през годината. Аржентинецът се оправи елементарно с Робин Хаазе от Холандия 7:5, 6:4 за един час и 34 минути. Кулата от Тандил се надява да стигне до полуфинал, с цел да си подсигурява присъединяване на финалния " Мастърс " в Лондон от 12 до 19 ноември.

Това беше трети мач в съперничеството сред Димитров и Иснър, като и трите са на шампионати от серията " Мастърс 1000 ". До момента двамата имаха по една победа, американецът завоюва през 2015 година във втория кръг в Маями, а Димитров го надделя през тази година на полуфинал в Синсинати. Впоследствие българинът завоюва и купата.

Срещата стартира без огромни неточности и на двамата, а Димитров стигна до точка за пробив за първи път в седмия гейм. Димитров влезе решително в гейма, осъществя прекрасен ретур уинър, а при 30:30 размина америкеца с прекрасен минаващ удар по късия диагонал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР