Григор Димитров откри по превъзходен начин тазгодишния си сезон на

...
Григор Димитров откри по превъзходен начин тазгодишния си сезон на
Коментари Харесай

Тежък жребий за Григор в Синсинати: Изправя се срещу Александър Зверев още в първи кръг

Григор Димитров откри по великолепен метод тазгодишния си сезон на хард в Северна Америка, достигайки до полуфиналите на влиятелната АТР 500 конкуренция във Вашингтон. Впоследствие най-хубавият ни тенисист реши да пропусне тазгодишния Мастърс шампионат в Торонто поради болки в кръста, само че още през идната седмица ще го забележим назад на корта, защото му следва присъединяване в конкуренцията от същата категория в Синсинати, където завоюва купата през 2017-а година.

Днес бе изтеглен и жребият за надпреварата в Охайо, който ни минимум не пожали българина, изправяйки го против поставения под №16 и първенец от 2021-ва Александър Зверев. До този миг двамата имат общо 5 изиграни срещи, от които 4 са завършвали с триумф за германеца, в това число и конфликтът им по-рано през този сезон в осминафиналите на Ролан Гарос. 

През последните месеци Саша демонстрира още веднъж най-хубавото, на което е кадърен, и точно първокласната му игра го изведе до успех на клея в Хамбург в края на предишния месец, което се явяваше и първа купа за него от 2021-ва насам. Добрите вести за Григор обаче са, че по-рано през актуалната седмица Зверев бе победен от Алехандро Давидович Фокина в Торонто, успявайки да вземе едвам 3 гейма за по-малко от час игра.

В случай че успее да преодолее сложното предизвикателство на старта, то във втори кръг за Димитров следва конфликт с спечелилия от мача сред Грегоар Барер и Йошихито Нишиока, против всеки от които хасковлията има позитивен баланс в директните им дуели. Като най-вероятен конкурент в осминафиналите за българина пък наподобява международният №3 Даниил Медведев.

Най-добрият ни тенисист попадна в долната половина на схемата, където попадат още имена като Холгер Руне и Новак Джокович, които сънародникът ни би могъл да срещне в по-напредналите етапи на шампионата.

Cincinnati ATP Masters 1000 Main Draw Singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР